28 / 03 / 2024

Orka Holding'den İstiklal Caddesi'ne Tween mağazası!

Orka Holding'den İstiklal Caddesi'ne Tween mağazası!

D’S Damat mağazasıyla İstiklal Caddesi’nde müşterileriyle buluşan Orka Holding, ikinci mağazayı açacak. Orka Holding’in patronu Süleyman Orakçıoğlu, “Nisan sonu veya Mayıs başında Tween mağazası açacağız” dedi.



Perakende sektöründe geçici bir durgunluk yaşanırken İstiklal Caddesi’nde mağazası olan dev markalar moral bozukluğunu işlerine daha sıkı sarılarak aşmaya çalışıyor. Can güvenliği ve ülke bütünlüğünü ticaretin önünde tutan markalar, bu sıkıntılı günlerin geçeceğini ve İstiklal Caddesi’nin yeniden pırıltılı günlerine döneceğini vurguluyor. İstiklal Caddesi’nde D’S Damat mağazası olan Orka Holding, Tween markasına da mağaza açmak için görüşmelerini sürdürüyor. Mağaza en geç Nisan sonu veya Mayıs başında hizmete girecek.

 

Durgunluk geçici 

 

İstiklal Caddesi’ndeki mevcut mağazalarının son gelişmeler yüzünden fazla iş yapmamasını önemsemediklerini belirten Orka Holding’in patronu Süleyman Orakçıoğlu, “İstiklal Cadddesi’nde büyük potansiyel var. Sonuçta alışverişin kalbi ve pırıltısının her zaman devam edeceğine inanıyoruz. Yeni mağaza açmak için görüşmelerimizi tamamlamak üzereyiz. Nisan sonunda veya en geç Mayıs başında açmayı öngörüyoruz” diye konuştu.

 

İşimize sıkıca sarıldık

 

Tüm dünyada sıkıntılı bir dönem yaşandığını ve bugünlerin geçici olduğunu da vurgulayan Süleyman Orakçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda zor günler geçiriyoruz ama hepsi geçecek. İşlerde belli bir durgunluk var ama bu kalıcı bir durgunluk değil. Yakın zamanda durgunluğun geçeceğine inanıyoruz. Sonuçta tüm dünyada problemler yaşanıyor. Korkuyla yaşamak veya normal hayatımızı kesintiye uğratmak çözüm değil. Biz de ekip olarak  işimize daha sıkı sarılma kararı aldık.” 

 

30 yıl sonra geri dönmüştü

 

30 yıl önce 16 metrekarelik küçük bir ofis ile İstiklal Caddesi’nde faaliyetlerine başlayan D’S Damat, 2013 yılında 245 metrekarelik konsept mağazasıyla caddeye geri döndü. Bu lokasyon için 3 yıl hazırlık yaptıklarını söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, “Böyle bir markanın, dünyanın en ünlü markalarının yer almaya çalıştığı Beyoğlu’nda olması önemli” demişti.

 

Temmuz ayında İtalya‘da başlıyor

 

ORKA, bu yıl yurt içi ve yurt dışında 40 mağaza açmayı, ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Geçen yılı yüzde 30 büyüme ve 40 milyon TL’nin üzerinde ciro ile kapattıklarını anlatan Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yıl hedefimiz yine yüzde 30 büyüyerek 500 milyon TL’nin üzerinde ciro gerçekleştirmek” dedi. 

 

Bu yıl yurt içinde 15, yurt dışında 25 mağaza açacaklarını dile getiren Orakçıoğlu, şöyle devam etti: “Yurt içinde mağaza sayımız 200’e yaklaştı. Yurt dışında ise 70’e doğru gidiyoruz. Gerek kendi operasyonlarımız gerekse doğru iş ortakları sayesinde hedef pazarlarda emin adımlarla büyüyoruz. Balkanlar’da çok kuvvetliyiz. İtalya’da en büyük departman store’da Temmuz ayından itibaren ürünlerimiz satılacak. Polonya ve Çek Cumhuriyeti pazarlarına gireceğiz. Güney Afrika bir diğer hedef ülkemiz. Tanzanya, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, İran ve Türkmenistan mağaza açmayı planladığımız diğer ülkeler.”


Vatan


Geri Dön