27 / 04 / 2024

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması mecliste!

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması mecliste!

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisi ve orman köylülerinin kalkındırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Pakdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisine ve orman köylülerinin kalkındırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir tarafından cevaplandırılmasını istedi.

CHP'li Çelebi, ''2B uygulamaları ile 473.420 hektar alan orman dışına çıkarılmıştır. Orman Kanunu'nun 16., 17., 18. maddeleri üzerinden ormanlık alanda madencilik, ulaşım, enerji, haberleşme, atık yönetimi gibi çok sayıda ormancılık dışı kullanım ve tesislerin yapımı için 30.037 adet izin verilmiştir. Bu izinler orman arazilerinin tahribine yol açmakta, biyolojik çeşitliliği tehdit etmektedir. Nitekim orman açma ve işgal suçlarından suç sayısı olarak %16, açılan alan miktarında ise %35-40 oranında artış görülmüştür'' diye konuştu. 

CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Bu tahribatın ve kaybın önüne geçmek için 2/B uygulamasını sonlandırmayı düşünüyor musunuz?
2- Orman Kanunu'na istinaden izinlerde ise ''kesin zorunluluk ve üstün kamu yararı koşulu arayacak mısınız?
3- Ormanların sürdürülebilir yönetimi ve korunması için ülkemizdeki 7,1 milyon orman köylüsünün kalkındırılması için ne yapacaksınız?


Geri Dön