23 / 04 / 2024

Örnek Metal Manisa fabrikası 2016 yılında faaliyete geçecek!

Örnek Metal Manisa fabrikası 2016 yılında faaliyete geçecek!

Metal işleme, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalar için üretim yapan Örnek Metal, geçen yıla göre yüzde 20 büyüdü.



Metal işleme, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalar için üretim yapan Örnek Metal, geçen yıla göre yüzde 20 büyüdü. Örnek Yedek Parça ve Metal Sanayi Genel Müdürü Hakan Örnekoğlu, Manisa Muradiye'de 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesis çalışmalarının bulunduğunu açıkladı. Burada mevcut tesislerinin en az iki katı büyüklüğünde bir tesis düşündüklerini söyleyen Örnekoğlu, "Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, arsa maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden devletin  TOKİ  eliyle sanayi tesisleri kurabilir ve uzun süreli kiralama yoluna gidebilir" önerisinde bulundu. 


Örnek Metal'in, Manisa'da yeni bir tesis kurarak, üretim faaliyetlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Örnek Yedek Parça ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Hakan Örnekoğlu, Muradiye Sanayi Bölgesi'nde 6 bin 500 metrekare arsa aldıklarını ve bu yıl arsa üzerinde tesis inşaatına başlamayı planladıklarını söyledi. Arsayla birlikte tesis maliyetinin 4 milyon TL civarında hesaplandığını belirten Örnekoğlu, "Muradiye Sanayi Bölgesi'nde, şu anki tesisimizin en az iki katı büyüklüğünde bir tesis düşünüyoruz. Tesisin 2016'da üretime geçmesini hedefliyoruz" dedi. 


Beyaz eşya, endüstriyel mutfak, inşaat, elektrik, elektronik ve mimari projeler başta olmak üzere çok farklı sektörler için sac ve metal işleme imalatları gerçekleştirdiklerini Hakan Örnekoğlu, "Sac işlemede, kalıphanemiz, preslerimiz, lazer ve abkantlarımız var. 


Punch tezgahımızla sac işleme yeteneğimizi artırdık. 2013'te toplam 1 milyon lirayı bulan yatırım yaptık. Buyatırnnlarla verimlilik, hız ve müşteri memnuniyetimiz arttı, aynı zamanda daha rekabetçi olduk" dedi. 

"Devlet TOKİ ile sanayi tesisleri kurabilir" İhracata yönelik çalışmaları artırarak iç ve dış pazar dengesini kurmak istediklerine dikkat çeken Hakan Örnekoğlu, üretim yaptıkları firmaların ihracatçı kimliğiyle öne çıktığım ve bu nedenle de ürünlerinin yüzde 80'inin dolaylı yoldan da olsa ihraç edildiğini söyledi. Örnekoğlu, orta vadede ise firmalarının da doğrudan ihracat yapmak istediğinin altını çizdi. 


Hakan Örnekoğlu, yeni dönemde iklimlendirme sektöründe büyük ölçekli üretim yapan bir firma için de üretim yapmaya başlayacaklarım belirterek, "Bu proje iş potansiyelimizi daha da artıracak. Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüyen firmamız, benzer bir büyüme oranını bu yıl da sürdürecek" ifadesini kullandı. Fakat mevcut tesislerinde genişleme imkanlarının sınırlı olması nedeniyle yeni bir tesis kurma kararı aldıklarını hatırlatan Örnekoğlu, "Arsa maliyetleri çok yüksek. Ben, OSB'lerde mülkiyet hakkına karşıyım. Devletin TOKİ gibi bir kuruluşu var. Bu kuruluş, sanayi tesisleri kurup, uzun süreli kiralamalar yapabilir" önerisinde bulundu. 


Dünya Bölge


Geri Dön