19 / 04 / 2024

Orta gelirli konut kampanyasına kimler başvurabilir? Yeni evim kampanyası başvuru ne zaman?

Orta gelirli konut kampanyasına kimler başvurabilir? Yeni evim kampanyası başvuru ne zaman?

Orta gelirli konut kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar orta gelir konut kampanyası şartlarını merakla araştırıyor. İşte diğer detaylar!



ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASINA KİMLER BAŞVRABİLİR?

Orta gelirli konut programı kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlar içindir. Bu programdan faydalanabilmek için hane halkı toplam geliri dikkate alınıyor. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor.

YENİ EVİM KAMPANYASI BAŞVURU NE ZAMAN?

Yeni evim kampanyasına dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de başvuru tarihi olmaktadır. Bu kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor. Proje ne zaman başlayacak? 16 Ocak itibariyle projeye başvurular alınmaya başlanacak. 16 Ocak itibariyle, kurulacak olan web sitesinde, başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, "Yeni Evim Kampanyalarını" dair tüm gelişmeleri ve detayları takip edebilecekler. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde tasarlandı ve hatta birçok taksitte yüzde 25-30'lar seviyesine bile düşecek. Bitmiş ve bitmeye yakın konutlara başvuru yapılabilecek. Program kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlendi.

YENİ EVİM KAMPANYA ŞARTLARI NELER?

-Programdan faydalanabilmek için hane halkı toplam gelirine bakılmaktadır.

-18 yaş altı gençler, anne-babaları üzerine konut olması halinde projeye başvuramıyor.

-18 yaşını doldurmuş gençler de bu projeye başvurabilirler.

-Hanedeki eşlerin üstünde konut olmaması gerekmektedir.

Evde bakım maaşını kimler alabilir? Sigortalı olan evde bakım parası alabilir mi?

Kamu işçilerin ikramiye tarihi!


Geri Dön