23 / 04 / 2024

Ortadoğu'daki olumsuz olaylar Antalya'da turizmi canlandırdı!

Ortadoğu'daki olumsuz olaylar Antalya'da turizmi canlandırdı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, yaşanan artışta Ortadoğu'daki olumsuz olayların büyük etkisi olduğunun altını çizerken, "Rus pazarı Mısır'a uçuşlara izin verirken gecikti. Bu yüzden, özellikle Antalya'ya çok fazla talep oldu.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, yaşanan artışta Ortadoğu'daki olumsuz olayların büyük etkisi olduğunun altını çizdi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, yaşanan artışta Ortadoğu'daki olumsuz olayların büyük etkisi olduğunun altını çizerken, "Özellikle Rus pazarı Mısır'a uçuşlara izin verirken gecikti. Bu yüzden, özellikle Antalya'ya çok fazla talep oldu. 


Ancak gelecek yıl aynısının olacağını düşünmüyorum" dedi. Afrika'daki olayların sadece Türkiye'ye turist olarak yansıdığı görüşünün yanlış olduğunu ifade eden Barut, "Mısır 2 aylık kötü bir dönemden sonra, yüzde 40 indirim yapmaya başladı. 


Bu yaz son dakika gelen turistten destek alabilirler, bu fırsatı kaçırmamaya dikkat etmeleri lazım. 'Türkiye'ye de gitmeyelim' demeleri söz konusu. Çünkü Türkiye ,İslam ülkesidir. Diğer ülkelerle bir görüp gelmeyebilirler. Bizim için en hayırlısı bu ülkedeki karışıklığın kalkması. Dünyada ne kadar barış olursa turizm endüstrisi bundan o kadar çok faydalanacaktır. Bu ülkeler ne kadar iyi olursa bizim için daha iyi olur. Ürünümüz iyi. bu işi iyi yapıyoruz. Türkiye'nin turizmde yabancı yatırımcı çok ama rekabet iyidir. 


Uluslararası zincirlerin Türkiye'de olması ülkenin tanıtımına, güvenirliliğine mutlaka yarar sağlayacaktır. 

Yabancı yatırımcının olması tur operatörlerinin de Türkiye'ye bağlanmasına yol açar. Yabancı yatırımcı varsa güven de vardır" dedi. 

Antalya Gazetesi


Geri Dön