29 / 03 / 2024

Ortadoğu'nun gözü Türkiye'de!

Ortadoğu'nun gözü Türkiye'de!

Son yıllarda yıldızı parlayan Türk gayrimenkul sektörü katıldığı uluslararası fuarlarda da yabancı yatırımcının ilgi odağı oluyor. Dubai Cityscape Global fuarında Türk firmalarına ortaklık teklifi yağdı...




Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul fuarı olarak anılan Dubai Gtyscape Global 2013'e 36 firmayla çıkarma yapan Türk firmalarına Körfez yatırımcısından blok salın alma ve ortaklık teklifi yağdı. 200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçinin gezdiği fuarda Türkiye'den aralarında, Dumankaya, Ege Yapı, Eroglu, Garanti Koza, iş GYO, NEF, Torunlar GYO, Vadi lstanbul ve Viatrans Meydanbey Ortaklıgı'nın da bulunduğu firmaların çoğuna blok satış teklifleri geldi. 


ŞEYHE 22 DAİRE SATILDI


Bursa'daki 6 bin konutluk 40 projenin ardından İstanbul'da 2 bin 400 konutluk Prestige Park projesine başlayan Bakyapı'nın, buradaki 22 konutunu Birleşik Arap Emirliklerinden Rasel Hayme Emirliği şeyhi Ahmed Al Humeyd bin Qasimi satın aldı. 


Beylikdûzû'ndeki projeden S. Arabistan, Kuveyt ve Katar bûyükelçiler ve bakanların da konut satın aldığını açıklayan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, Dubai'deki fuarda da en az 100 konut satımı için ön anlaşma planladıklarını kaydetti. Körfezi yatırımcılarının projelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya ise "Projelerimize yoğun talep nedeniyle bu fuara katılmaya karar verdik" dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön