26 / 04 / 2024

OSB'lerden istihdam desteği talebi!

OSB'lerden istihdam desteği talebi!

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin yüzde 60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. 



Türkiye’nin organize sanayi bölgelerinde (OSB) elektrik fiyatlarındaki artış ilk sekiz ayda yüzde 60’ı buldu. Sanayici enerji faturalarındaki artış nedeniyle üretimin zarar görmemesi için istihdam teşviki bekliyor. 

Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan ve Hilal Sönmaz'in haberine göre mevcut fabrikaların korunabilmesi için ikinci vardiyada çalışan işçiler üzerindeki yüklerin tamamen kaldırılması gerektiği de belirtiliyor. Ayrıca İşsizlik Fonu’nun ödenmesi konusunda da yeni bir planlama isteniyor.

İç Anadolu Bölge İstişare Toplantısı öncesi DÜNYA’ya açıklamalar yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha fark edildi. Cumhurbaşkanımız da sanayicilerimiz de bunun altını çiziyor. 1994, 2001 ve 2007’de nasıl aştıysak, içinde bulunduğumuz bu süreci de öyle aşacağız. Ülkenin geleceği için üretime dönülmesi ve üretimin teşvik edilmesi gerekiyor” diye açıklama yaptı.

İmar Barışı’na da değinen Kütükcü, “OSB’lerimizin her metrekaresi altın değerinde. İsraf edemeyiz” diyerek, “Talebimiz, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde, mevcut plan bütünlüğünü de bozmadan üretimi esas alan yeni bir bakış açısıyla değerlendirilmesi” şeklinde konuştu. Kütükcü, aksi takdirde sanayi parselinin ticari parsele dönüştürülmesi gibi risklerin doğacağını söyledi. Kütükcü, mevcut 0.70 emsal değerin artırılmasını talep ettiklerini söyledi.


Geri Dön