24 / 04 / 2024

OSB istihdam desteği

OSB istihdam desteği

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin yüzde 60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. 

Depremzedelere istihdam desteği! İşte depremzedelere iş imkanı sunan şirketler!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 10 ilimizde büyük kayıplar yaşanırken, bir yandan da yaralar sarılıyor. İş dünyası ise depremzede vatandaşların öncelikli istihdamı için kolları sıvadı.

Dikkat! Asgari ücret desteği artırıldı! Peki bundan kimler nasıl faydalanacak?

Devlet tarafından ödenen asgari ücret desteği ödeme tutarı, çalışanlar ve işverenleri ilgilendiriyor. Ülkede işgücü maliyetini düşürmek ve istihdamı korumak gayesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan asgari ücret desteği 6 ay süreyle uygulanacak. Peki yeni zamlı bu destek hak

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 110 bin TL'lik kredi desteği müjdesi! Dikkat son gün...

KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin TL, kadın istihdamında ise 110 bin TL faizsiz ve 2 sene geri ödemesiz kredi desteği sunulacağı duyuruldu. İşte tüm ayrıntılarıyla destek paketi kampanyası...

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Ruhsar Pekcan: Yüksek teknolojili firmalara kira desteği sağlanacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek teknolojili veya katma değeri yüksek sektörlerde ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara istihdam ve kira desteği sağlanacağını açıkladı.

İnşaat sektörüne tamamlama finansman desteği geliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğun önüne geçmek için tamamlanmaya yakın inşaat projelerine finansman desteği sağlanacak. Bu sayede durgunluk kaynaklı istihdam kayıpları azaltılacak...

OSB'lerden istihdam desteği talebi!

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin yüzde 60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. 

Tesis taşıyana fabrika desteği!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında tesisini taşıyanlar da yeni yatırım teşviklerinden yararlandırılacak. İki yıl içinde taşınarak, asgari 200 kişilik istihdam oluşturana 1 milyona kadar nakdi destek ve fabrika desteği var.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Ağaoğlu'nun yüzde 35 faiz desteği kampanyası sona erdi!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği hemen teslim dairelerde yüzde 35 oranında faiz desteği kampanyası sona erdi. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerliydi.

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim 200 dairede yüzde 35 faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Faiz desteği kampanyası Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılıyor.

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim dairelerde yüzde 35 faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılıyor.

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

OSB istihdam desteği Haberi

OSB istihdam desteği

Türkiye’nin organize sanayi bölgelerinde (OSB) elektrik fiyatlarındaki artış ilk sekiz ayda yüzde 60’ı buldu. Sanayici enerji faturalarındaki artış nedeniyle üretimin zarar görmemesi için istihdam teşviki bekliyor. 

Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan ve Hilal Sönmaz'in haberine göre mevcut fabrikaların korunabilmesi için ikinci vardiyada çalışan işçiler üzerindeki yüklerin tamamen kaldırılması gerektiği de belirtiliyor. Ayrıca İşsizlik Fonu’nun ödenmesi konusunda da yeni bir planlama isteniyor.

İç Anadolu Bölge İstişare Toplantısı öncesi DÜNYA’ya açıklamalar yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha fark edildi. Cumhurbaşkanımız da sanayicilerimiz de bunun altını çiziyor. 1994, 2001 ve 2007’de nasıl aştıysak, içinde bulunduğumuz bu süreci de öyle aşacağız. Ülkenin geleceği için üretime dönülmesi ve üretimin teşvik edilmesi gerekiyor” diye açıklama...