25 / 04 / 2024

Gürsel Baran'dan işletmelere kira desteği talebi!

Gürsel Baran'dan işletmelere kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran, işletmeler için"Hükümetimizin işletmelerimizin aşırı ifa güçlüğünü dikkate alarak kira desteği sağlamasını talep ediyoruz" dedi...



 Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle yüzde 20-30 düzeyinde ciro kaybı yaşayan işletmelerin mücbir sebep kapsamına alınabileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ATO'dan yapılan açıklamada,  "TOBB Ekonomi Buluşması", Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Albayrak'ın yanı sıra TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla ve video konferans şeklinde gerçekleştirildi. 

Gürsel Baran, ticaret odalarının yeni normalleşme sürecinde ekonominin kısa sürede iyileşmesini sağlamak için isteklerini dile getirdiği konuşmasında, salgın döneminde bazı sektörlerin mücbir sebep kapsamında değerlendirildiğini anımsattı.

Bu süreçte iş hacmi normalin üzerinde azalan sektörler olduğuna dikkat çeken Baran, "Yüzde 20-30 düzeyinde ciro kaybı yaşayan işletmeler mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilir" diye konuştu.

- İşletmelere kira desteği talebi

Baran, Türkiye genelinde 1 milyon 800 bini aşan işletmenin yüzde 60'a yakınının kiracı olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu:

"Mücbir sebep kapsamında olan işletmelerle bu süreçte iş hacmi daralan işletmeler, kira konusunda sorunlar yaşıyor. Her ne kadar yapılan yasal düzenlemeyle 30 Haziran'a kadar işleyecek kira bedellerinin ödenmemesi sözleşme feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak olsa da bu, yerine getirilmesi gereken bir borçtur. Hükümetimizin işletmelerimizin aşırı ifa güçlüğünü dikkate alarak kira desteği sağlamasını talep ediyoruz."

YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira desteği!


Geri Dön