19 / 04 / 2024

Gürsel Baran'dan kira açıklaması!

Gürsel Baran'dan kira açıklaması!

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, salgın sürecinde reel sektöre kesintisiz destekte bulunan kamu bankalarının, desteği sürdürerek taksit ödemelerinde erteleme yapmasını talep etti. Baran, üyelerinin kiralarını ödeyemez duruma geldiğini belirtti.



Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, salgın sürecinde reel sektöre kesintisiz destekte bulunan kamu bankalarının, desteği sürdürerek taksit ödemelerinde erteleme yapmasını talep etti. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle kapatma sürecinde bir çok üyenin aldıkları kredileri geri ödemede zorlandıklarını belirten Baran, “Özellikle restoran, kafeterya, hazır yemek, etkinlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz üst üste gelen geçici kapanmalar ve ciro kayıpları nedeniyle kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak duruma geldiler” diye konuştu. Baran, bu sebeple kredi taksitlerinin normalleşme sürecine kadar ertelenmesini talep etti.

Gürsel Baran dan kira açıklaması!

Baran yazılı bir açıklamada bulunarak, Kovid-19 salgını mücadelesinde hayata geçirilen tedbir ve kısıtlamaların, özellikle hizmetler sektörünü etkilediğine dikkat çekti. Otel, restoran, hazır yemek gibi sektörlerde faaliyette bulunan üyelerinin kredi ve kiralarını ödeyemeyecek durumda olduklarının altını çizen Baran, şunları söyledi:

“Salgının artış gösterdiği ve tedbirlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde, bazı üyelerimiz temel giderlerini dahi karşılamakta zorlanıyor. Normalleşme sürecine geçinceye kadar kredi geri ödemelerinin ertelenmesi hem üyelerimizi rahatlatacak hem de bazı sektörler için ticaretin sürdürülebilirliğini sağlayacak bir gelişme olacaktır.”

Hazır yemek sektöründe ve kantinlerde kira sorunları artıyor!

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!


Geri Dön