29 / 03 / 2024

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

İzmir’in önde gelen OSB başkanları, yatırımcılara “Bankalar da kredi faizlerini düşürüyor, yatırım iklimine girdik, bu fırsatı değerlendirmemiz gerek” çağrısı yaptı.



Türkiye’nin içine girdiği zorlu dönemde durma noktasına gelen yatırımların, Merkez Bankası’nın faiz düşürmesi, dünyada da FED’in faiz indirimi sonrası oluşan ortam, yatırımcıları da harekete geçirdi.

MedyaEge'de yer alan habere göre, durgun geçen bir senenin ardından tekrar yatırımın hareketlenmesini beklediklerini belirten İzmir’in önde gelen OSB başkanları, yatırımcılara “Bankalar da kredi faizlerini düşürüyor, yatırım iklimine girdik, bu fırsatı değerlendirmemiz gerek” diye çağrıda bulundu.

 

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

Ülkemizin en temel ihtiyacı üretim 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk: "Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesi, dövizin uzunca bir süredir düşük ve stabil seyri, 2018’in ikinci yarısından itibaren girdiğimiz sıkıntılı süreçten sonra yatırım ve hareketlenme için uygun koşulları sağladığını düşünüyorum. Zorlu bir süreçten geçtiğimiz doğru ve böylesi zamanlar aslında yatırım için en uygun zamanları da oluşturuyor. Görece düşük faiz imkanı ile kredi kullanmak, yine görece düşük ve sakin bir döviz ortamında yatırım odaklı adımların atılmasını teşvik eder nitelikle bir ortam yaratıyor. Bu anlamda ülkemizin en temel ihtiyacı olan üretim, hatta katma değerli üretim için yatırım planlarını dondurmuş, yatırım planı olup da adım atmaktan çekinen tüm yatırımcıları bu fırsatı değerlendirmeye, başta Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olan KOSBİ’de yatırıma çağırıyorum. Yatırım yapmak isteyene KOSBİ olarak her tür desteği vereceğimizi, OSB’mizin her türlü imkanını seferber edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

 

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

Yatırım için en uygun zaman

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren: "Her fırsatta, her zaman söylediğimiz bir şey var, kriz zamanları aslında yatırım için en uygun zaman. Çünkü durgun zamanda bir şey yapmadan beklemek yerine bu süreçte yapılan yatırımlar, piyasa hareketlendiğinde size rakiplerinizden bir adım öne taşır. O sebeple Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası düşen kredi faizleri, doların 6 TL bandının altındaki dengeli seyri, enflasyonun görece düşüşü ile yatırımcı için en uygun zamanın şartlarını oluşturmuş bulunuyor. BAYOSB olarak bu dönemde bölgemizde süren yatırımlar hızlanırken, yeni yatırımcıların ilgisi de üzerimizde bulunuyor. Bu anlamda yeni yatırım planlayan, bu dönemi ülke ekonomisine yatırım katkısı vererek değerlendirmek isteyen tüm yatırımcıları bölgemize, BAYOSB’ye bekliyoruz."

 

OSB’lerden yatırımcılara çağrı: Şimdi yatırım zamanı!

 

Tüm yatırımcıları bekliyoruz

 

Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler: "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın son Para Politikaları Toplantısı’nda politika faizini 425 baz puan düşürerek yüzde 19,75’e çekmesi sonrası başta kamu bankaları olmak üzere bankaların kredi faiz oranlarında indirime gitmesi, yatırımcının elini güçlendiren bir imkan yarattığını söyleyebilirim. Enflasyondaki düşüş eğilimi, doların yatay seyri, bununla beraber finansal koşulların kısmen iyileşmeye başladığı şu dönemde, Merkez Bankası’nın bu hamlesi, yatırımcıya yatırım planlarını harekete geçirme imkanı da yaratıyor. Sıkıntılı bir süreçten sonra ülkemizin potansiyelinde olan yüksek büyüme oranlarına yeniden ulaşmak için yapılması gereken, Endüstri 4.0 anlayışıyla, katma değerli üretim hedefli, modern tesis ve üretim yatırımlarına hız vermektir. Bu sebeple tüm yatırımcıları alt yapısı tamamlanmış, modern bir anlayışla dizayn edilmiş ve tüm teknolojik imkanlardan yararlanarak üyelerine hizmet veren TOSBİ olarak, bu hedefle hareket etmek isteyen yatırımcıları bekliyoruz."


Geri Dön