28 / 03 / 2024

Osman Gümrükçüoğlu: İnşaat, Türkiye’nin lokomotifi!

Osman Gümrükçüoğlu: İnşaat, Türkiye’nin lokomotifi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. İşte Osman Gümrükçüoğlu'nun inşaat sektörü değerlendirmeleri...




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.


Ziyarette inşaat mühendislerinin her zaman belediyelerle iç içe olduğunu ifade eden Yaylalı, Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi projeler yürütmekte olduğunu ifade ederken Oda olarak Trabzon için üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getirmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Tüm mühendislik dalları çok önemlidir. Ama inşaat mühendisleri ve mimarlar bir şehre yön veriyorlar. Bu nedenle inşaat mühendisliği ve mimarlığın yeri farklıdır. Özellikle belediyecilik de çok farklıdır. İnşaat sektörü şu anda Türkiye’nin lokomotif gücü. Çok sektöre iş veriyor. Mesela Türkiye’deki kentsel dönüşümler aslında çok önemli bir stratejik karardır. Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) geçmişine bakıyoruz 25 senede 10 bin konut üretmiş. Ama bakıyoruz 2002’den sonra  TOKİ  kabuk değiştirdi. Çok farklı bir kurum oldu. 2002’den 2015’e kadar 600 bin konut yaptı” diye konuştu.   


Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön