24 / 04 / 2024

Osmangazi Köprüsü Dilovası'nda gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Osmangazi Köprüsü Dilovası'nda gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Dilovası Kaymakamı Harun Şahin Körfez'in gerdanlığına 30 Haziran'da kavuşacağını açıkladı. Şahin, köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovası'nda arsa ve konut fiyatlarının arttığını belirtti.



Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprüde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar tamamlandı. İzmit Körfezi'nin iki yakasındaki Yalova ve Kocaeli'yi birleştiren köprü sayesinde Gebze ve Dilovası ilçelerindeki sanayi yükünün hafiflemesi bekleniyor.


İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Kocaeli'nin Gebze ve Diloavası ilçelerindeki sanayi yükünün azalması hedefleniyor.Yaklaşık 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprüde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar tamamlandı.İzmit Körfezi'nin iki yakasındaki Yalova ve Kocaeli'yi birleştiren köprü sayesinde Gebze ve Dilovası'ndaki sanayi yükünün hafiflemesi bekleniyor.


Dilovası Kaymakamı Harun Şahin yaptığı açıklamada, Körfez'in gerdanlığına 30 Haziran'da kavuşacağını, bölge halkı olarak çok gururlu ve mutlu olduklarını belirtti. Geçen 3 sene boyunca bir tarihe tanıklık ettiklerini aktaran Şahin, köprünün sadece Türkiye'nin değil dünyanın dev projeleri arasında yer aldığını, dünya tarihine geçen bir köprüye ev sahipliği yaptıklarını anlattı. Şahin, köprünün bölgeye çok olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayarak, köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovası'nda arsa ve konut fiyatlarının arttığını belirtti.


Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü/Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilecek.Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek.Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek. Seyahat süresi düşecekGebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze'den başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi'ye kadar gidilebilecek. İstanbul'dan Orhangazi'ye yaklaşık 3-3,5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45 dakikaya düşmüş olacak.İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yarıdan fazlası bitti Dev proje iftarla açılıyor.


"Bölgedeki sanayi baskısını da bir miktar azaltacaktır"

Bu bölgeye çok büyük insan akışı olacağına işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Köprünün hemen yanına AVM'ler yapılıyor. Buradaki AVM'de tahmin ediyorum bine yakın personel çalışacak. Bu istihdam da bizim mahallerden temin edilecek. Ayrıca Dilovası'nda sadece 5 tane OSB var. Gebze, hatta Tuzla'yı bile sayarsak 20'ye yakın OSB bu bölgede. Gebze ve Dilovası artık doyuma erişmiş ve sanayi parseli fiyatlarının da çok yüksek olduğu, sanayicinin artık ciddi olarak sıkıntı çektiği bir bölge. Bu köprüyle beraber artık karşı tarafa doğru bu zenginlik, bu imkanlar akacak. Yalova'da, Balıkesir'de OSB kurulma çalışmalarını duyuyoruz. Bu bizim bölgedeki sanayi baskısını da bir miktar azaltacaktır. Bölgenin yaşanabilirlik standardını yükseltecek."



Osmangazi Köprüsü Dilovası nda gayrimenkul fiyatlarını artırdı!



Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise kısa bir sürede köprünün tamamlandığını vurguladı.Köşker, bu bölgenin tarihi açıdan da önemli bir yer olduğunu, Fatih Sultan Mehmet'in bu bölgeye değer verdiğini, Osmanlı'nın da kuruluşun buradan başladığını bildirdi.


İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı.İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projede önemli mesafe kat edildi.Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 98, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 90, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 88 olmak üzere projenin tamamında yüzde 64'lük fiziksel gerçekleşme sağlandı. Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan 2016'da tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.


Osmangazi Köprüsü'nde izolasyon ve asfaltlama çalışmalarıGebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atılarak, yaklaşık 39 ayda tamamlandı. Körfezin iki yakasını birleştiren 113 tabliyenin ilkinin 7 Ocak 2016'da monte edildiği köprüde son tabliye ise 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle konuldu. 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanıyor.Köprüde şu anda izolasyon ve asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.


Tüneller ve viyadükler

Orhangazi Tüneli elektromekanik işleri ve kaplama çalışmaları tamamlanmış 21 Nisan'da işletmeye açıldı. Sağ ve sol tüpte kazı-destekleme, nihai beton kaplama çalışmaları bitirilen Selçukgazi ve Belkahve tünellerinde, üst yapı işleri devam ederken, elektrik, elektronik ve elektromekanik işlerine başlandı.Proje kapsamında Gebze-Bursa kesiminde 12, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde de 2 olmak üzere toplam 20 viyadükten, Gebze-Bursa arasındaki 7 viyadük tamamlandı.Diğer 13 viyadükte ise çalışmalar devam ediyor.Dev proje iftarla açılıyor


"Köprü bütün sorunların çözümünde katkı sağlıyor"

Gebze'nin sanayi kenti olduğuna dikkati çeken Köşker, 13 OSB'nin ulaşım akslarından biri olan köprünün önemine değindi.Köşker, köprü açıldıktan sonra ulaşımda ciddi bir rahatlama olacağını belirterek, tatil dönemlerinde feribotların önünde D100'e kadar kuyruk yaşandığı günleri bildiklerini söyledi. İzmit Körfezi'nin gerdanlığını, vatandaşların ciddi anlamda önemsediğine işaret eden Köşker, "Hiç buradan geçmeyecek vatandaş bile ilgili. Çünkü Eskihisar sahil kent. Sahilimiz var. Akşamları vatandaşlar orada çayını içerken, Kocaeli'nin ışıklı boğaz köprüsünü görecek. O çayın keyfi farklı olacak. İstanbul Boğazı'nı aratmıyor. Yazın mükemmel bir manzara var. İstanbul ve diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği bir alan haline gelecek. Ayrı bir güzelliği var." değerlendirmesinde bulundu.


Köşker, Gebze'nin Kocaeli'nin en pahalı konut ve arsalarının bulunduğu yer olduğunu, arsa üretemediklerini, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.Yalova'da OSB kurulacağını aktaran Köşker, sözlerini şöyle tamamladı:"Bununla birlikte Gebze'deki OSB'lerden ciddi anlamda Yalova OSB'ye bir geçiş de olacak. Çünkü Gebze'de yer kalmadı. OSB'ler dolu. Gebze'deki sanayici, büyüyen tesislere, yeni yatırımlar yapamadıkları için yeni alan arayışları içerisinde, yeni yatırımları içerisinde. Bunun için en yakın yer bu köprüden sonra Yalova olacak. Bu köprü hem bir şehrin ekonomik gelişimi hem de kalkınmasını sağlayacak. İşçi taşıma kolaylaşacak. Köprü bütün sorunların çözümünde katkı sağlıyor."


Yeni Şafak



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek mega projede son 2 güne girildi.


Yaklaşık 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın  katılacağı törenle 30 Haziran’da açılacak. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla Kocaeli’nin Gebze ve Diloavası ilçelerindeki sanayi yükü de azalacak. 


KONUT FİYATLARINI DA ARTTIRDI


Açılış töreni için hazırlıklar tamamlanırken, Dilovası Kaymakamı Harun Şahin Körfez’in gerdanlığına kavuşmasıyla ilgili bölge halkı olarak çok gururlu  ve mutlu olduklarını belirtti. Şahin, geçen 3 sene boyunca bir tarihe tanıklık ettiklerini belirterek, köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovası’nda arsa ve konut fiyatlarının arttığını belirterek “Köprünün hemen yanına AVM’ler yapılıyor. Buradaki AVM’de tahmin  ediyorum bine yakın personel çalışacak” diye konuştu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise “Bu köprü hem bir şehrin ekonomik gelişimi hem de  kalkınmasını sağlayacak. İşçi taşıma kolaylaşacak. Köprü bütün sorunların  çözümünde katkı sağlıyor”  dedi.


Star




Bu haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, Yalova'da arsa fiyatlarını yükseltti. İzmit Körfezi'ne kurulan yeni köprü ve köprü yolunun geçtiği bölgelere yatırımcının ilgisi arttı. Köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergahlarda yer alan araziler imar durumuna göre, iki yıl öncesine kıyasla yüzde 300-400'lere varan oranlarda değerlendi. 

Yalova'da 5 bin konutluk proje yapmayı planlayan Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Bölgede gayrimenkul arazi yatırımı yapmak hala çok cazip. Yalova bölgesindeki arsa ve gayrimenkul satışlarında köprünün açılışı ile birlikte hızlı bir hareketlenme yaşıyoruz" dedi. Aynı zamanda DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanı da olan Barman, "Beyttürk İnşaat olarak Yalova'ya yatırım yapıyoruz. Suudi Arabistanlı gayrimenkul şirketi Kimma Huizama ile 2 milyar liralık proje için işbirliği yaptık. Yalova'da yapacağımız 5 bin konutluk projemiz ile özellikle Körfez ülkelerinden talep gelmesini bekliyoruz" dedi.



Taraf


Geri Dön