20 / 04 / 2024

Osmangazi'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Osmangazi'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi'nde tehlike taşıyan metruk binaları tek tek yıkıyor.



Bursa Osmangazi Belediyesi, insanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, kent görünümünü bozan metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Hakimiyet'te yer alan habere göre; vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler için değerlendirmelerde bulunan Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Demirkapı Mahallesi 1. Yeni Sokak'ta yer alan metruk binayı yıkmak amacıyla hareketlendi. Can güvenliği adına tehlike arz eden bina, iş makinesi ile yıkımı gerçekleşti. Mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike teşkil eden, kimi zaman da madde bağımlılarının uğrak yeri olan binanın yıkımı nedeniyle belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların kötü maksat amacıyla kullanılması nedeniyle muhtarlar ve vatandaşlardan yoğun şikâyetler aldıklarından bahsederek "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön