26 / 04 / 2024

Osmangazi'nin projeleri Bursa'ya vizyon kazandırıyor!

Osmangazi'nin projeleri Bursa'ya vizyon kazandırıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler Bursa'ya büyük bir vizyon kazandırıyor. Türkiye'de birçok yerel yönetime örnek olan projeler şehrin çehresini değiştiriyor. 



Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi; eğitim, spor tesisi, meydan, müze, ulaşım kültür-sanat gibi birçok alandaki yatırımlarıyla öncü belediye oldu. 2018 yılı, Osmangazi Belediyesi adına yine vizyon projelerin hayata geçeceği bir yıl olacak.

 

“OSMANGAZİ’NİN TAMAMINI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Hayata geçirdikleri projeleri şehir, insan ve demokrasi başlıkları altında geliştirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, “Yürüttüğümüz çalışmalar ile bir yandan tarihimize sahip çıkarken, diğer yandan günümüz modern şehrini inşa ediyoruz. Bursa’nın en önemli ana akslarından biri olan Hamitler ve Yunuseli Mahallelerini birbirine bağlayan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nı hizmete açtık. Kent Meydam Kentsel Dönüşüm projemiz bir Bursa projesi. Bölgedeki kamulaştırmaları tamamladık ve yıkımları gerçekleştiriyoruz. Panorama 1326 Bursa, Bursa’mızm tanıtımı ve tarihimizin anlatımı adına güzel bir eser olacak. Türkiye’nin en modern Kapalı Atletizm Salonu olma özelliğine sahip Osmangazi Atletizm Salonu, Bursa’nm adının dünyaya duyurulmasına çok önemli bir katkı sağlayacak. Hedefimiz, bundan soma Osmangazi’nin tamamım dönüşüm kapsamına almak” dedi.

 

SOĞANLI’DA YAŞAM BAŞLADI

Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’de dönüşüme ışık tuttuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yaşam başladı. Anahtar teslimlerinin yapıldığı Soğanlı’da yeni bir şehir kurulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın yapılaşmada ideal olarak önerdiği, zemin artı 5 kat yapılaşma modelinin hayata geçirildiği ilk proje oldu. Yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile kendi yaşam alanını yepyeni mimari çizgilerle yorumlayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’da gerçek dönüşümün büyük örneği olarak yerini aldı. Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesiyle sadece Bursa için değil, Türkiye için bir model ortaya koyduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kentsel dönüşümün amacı, deprem kuşağında yaşayan vatandaşların sağlam konutlarda oturmalarını sağlamaktır'' dedi. 

 

‘PANORAMA 1326 BURSA’

DEĞER KATACAK

Türkiye’nin en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, bir - müzenin ötesinde şehri sembolize edecek bir eser olacak. Kamberler Parkı’nın yanmda toplam 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa’nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. Dünyanın en uzun kubbe açıklığına sahip panoramik müzesi olma özelliği taşıyan Fetih Müzesi inşaatında sona gelinirken, müze açılış için gün sayıyor. Mühendislik açısından özel bir yapı olan Panorama Bursa 1326,42 metre çapmda kubbe açıklığına sahip. Beton kiriş olmadan inşa edilen müzenin kubbesine 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma ' yapdacak. Kubbe içerisine yapdacak olan panoramik resim, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında olduğu izlenimini verecek. 3 boyutlu platformun 'bitiminde yükselecek olan kubbedeki resim de müze, ziyaretçüeri içine alarak Bursa’mn fetih götürecek. İnşaat çalışmaları tamamlanan anıt eserde, sanatsal çalışmalar devam ediyor.

Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin, Nisan ayında düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenliklerinde hizmete açacaklarım söyledi. Müzenin yapddığı yer olan Kamberler Parkı’nda yapdacak yeni düzenlemelerle birlikte bölgenin vatandaşlar için bir buluşma, bir yaşam merkezi olacağını vurgulayan Dündar, “Panoramik müzeyi destekleyen bir yaşam alanı, bütünsellik teşkil eden bir yapı olacak. Tarih, doğa ve kültürel miras yönünden dünyamn en zengin kentlerinin başında gelen Bursa’ya anıt eser kazandırmış olacağız” dedi.


BURSA‘GERÇEK MEYDANI’NA KAVUŞUYOR

Osmangazi Belediyesinin 2018 yılına damga vuracak yatırımlarından birisi de Osmangazi Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Bursa’yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, Bursa’mn siluetini değiştirecek ve yepyeni bir görünüm kazandıracak ‘Meydan Projesi’ için şehrin her kesiminde görüşler almıyor. Bursa için dönüşüm olacak ‘Kent Meydanı Projesi’ için herkesin fikrini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Zor bir bölge ve maliyetli bir iş olmasına rağmen, biz bu maliyetli işin en önemli kısmım bitirdik. Yani bu bölgeyi kamulaştırarak yıkmak, işin en önemli tarafıydı. Başarmanın ilk adımı da buydu. Biz, bu bölgede kamulaştırma yaparken de yüzde 95 oranında anlaşma yaparak aldık. Dolayısıyla bugüne kadar oraya, 120 milyon TL civarmda para harcanmış oldu. Teknik arkadaşlarla görüşüyoruz. Buraya ne yapmamız lazım, nasıl bir proje uygulanır? Vatandaşlarımızın görüşlerini de alıyoruz. Değişik öneriler çıkıyor. Hiç aklınıza gelmeyecek şeyi oradaki simitçi veya seyyar satıcı size söylüyor. Dolayısıyla bu görüşlerin hepsi çok değerli. Bu anlamda da en çok ön plana çıkan öneri, zemin altına otopark yapılması. Belediyenin ek binasının olması. Tabi onun diğer bir düşüncesi belediyenin ihtiyacı olan bina kısmını çözmek  ve meydana bakan yerde kamu gücünün güzel bir mimariyle devletin gücünün hissettirilmesi” dedi.

Dündar, vatandaşın hareket edip vakit geçireceği herkese ait bir meydan yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Dünyanın değişik yerlerinde meydanlar var.

Bizim de bunu çok konuşup tartışarak, herkesin fikrini alarak meydan nasıl canlı olur, vatandaş tarafından nasıl kullanılır, bu çerçevede konuşuyoruz, tartışıyoruz ve değişik öneriler çıkıyor. İsimle igili de fikirler alıyoruz. Bu çok geniş çaplı bir çalışma. İnşallah bundan sonraki süreçte projeye başlayacağız. Hedefimiz bu yaz temel atmak olacak. Bu proje, Bursa’mn projesi. Bu projenin şöyle bir özelliği var. Şehir içerisindeki parklanmayı burada çözerek şehir merkezindeki araç trafiğini azaltarak şehrin trafik sorununu çözmemiz gerekiyor" diye konuştu.
 


Geri Dön