29 / 03 / 2024

Osmangazi'ye eğitim yatırımları damga vurdu!

Osmangazi'ye eğitim yatırımları damga vurdu!

Osmangazi Belediyesi, ‘Eğitime Yüzde Yüz Destek’ çalışmaları kapsamında yaptığı yatırımlarla 2016 yılına damga vurdu.




Osmangazi’yi her alanda geleceğe taşımak ve daha modern bir kent adına özverili çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, 2016 yılında eğitim alanında yaptığı yatırımlarla fark yarattı. Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük okulu olma özelliğini taşıyan 30 derslikli Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 26 derslikli Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu’nu hizmete açarak eğitim alanındaki yatırımlarını taçlandıran Osmangazi Belediyesi, yıl genelinde ilçedeki 23 okula da çeşitli hizmetler götürdü. Spor sahalarından, oyun guruplarına, tadilat işlerinden, çevre düzenlemesine, ek derslik ve anaokulu inşaatlarından kırtasiye malzemesi dağıtımına kadar birçok alanda eğitim kurumlarına hizmetler götüren Osmangazi Belediyesi, okulların eksikliklerini gidererek yepyeni ve modern bir görünüme kavuşturdu.


 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şuana kadar ilçe genelindeki 250 okulun 246’sına çeşitli hizmetler götürdüklerini belirterek, “Üreten, düşünen, okuyan, araştıran ve geleceğe güvenle bakan bir gençlik yetiştirmek için eğitim alanındaki hizmetlere devam ediyoruz. Okullara yaptığımız yatırımlar, Türkiye’nin geleceğine yaptığımız yatırımlar anlamına geliyor. Osmangazi Belediyesi olarak gerçek bir eğitim gönüllüsü olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Çocukların eğitim alanlarının fiziksel şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, eğitim hayatlarını destekleyecek yayınlar oluşturuyoruz. Çeşitli yarışmalar ve organizasyonlar ile öğrencilerimizin düşünce dünyalarının gelişimini destekliyoruz. Öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlıyoruz. Okullarımızın ihtiyacı olan spor sahalarını ve dinlenme alanlarını oluşturuyoruz “dedi.


 


OSMANGAZİ BİLGİ EVLERİ İLE DONATILIYOR


 


İlköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek vermek amacıyla hayata geçirdikleri Bilgi Evleri’nin sayısını arttırdıklarını belirten Başkan Dündar, “İlkini geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açtığımız Bilgi Evleri’nin ikincisini Demirkapı Mahallesi’nde hayata geçirdik. Üçüncü Bilgi Evi’ni ise Hüdavendigar Mahallesi’nde hizmete açmak için gün sayıyoruz. Bilgi Evleri’nde çocuklarımızın eğitimlerine destek olurken, kütüphanelerinde bilgi ve araştırma ihtiyaçlarını giderecek, sosyal ve sportif aktivitelerle gelişimleri güçlendirilecek. Bilgi Evleri desteği ile özgüveni yüksek bireyler olarak bilgiyle, sevgiyle yarınlara hazırlanacaklar” dedi.


 


OKULA YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI


 


Eğitim alanında yaptığı yatırımlar ve eğitime verdiği destek ile Türkiye’ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmek adına okula yeni başlayan 2 bin 500 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediye etti. İlçe sınırları içerisinde yer alan 21 ilkokulun 1. sınıfına başlayan öğrenciler için hazırlanan kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan Başkan Dündar, “Her türlü desteği sağladığımız öğrencilerimize sadece derslerini çalışmak ve eğitimlerini tamamlayarak başarılı bireyler olmak kalıyor” diye konuştu.


 


Osmangazi Belediyesi




Geri Dön