19 / 04 / 2024

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.



Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Oruçbey köyünde etkili olan sağanağın ardından bazı bölgelerde heyelan meydana geldi, ağaçlar yola devrildi.

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, köy merkezi ile Dursun ve Özden mahallelerine ulaşım sağlayan yol trafiğe kapandı. Kadirli-Andırın kara yolunda da heyelanın ardından yaşanan çökme riski nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

AFAD ve İl Özel İdare ekipleri tarafından ilçede yapılan inceleme sonrası heyelan riski nedeniyle 10 ev tahliye edildi. Yetkililer, 50 evde ise sağanak ve toprak kayması nedeniyle hasar meydana geldi.

ZORUNLU MİSAFİRLİK

Oruçbey köyünde ikamet eden Özen Kısaoğlu, sağanak yağış nedeniyle köylerinde heyelan olduğunu söyledi. Kısaoğlu, "Evlerde çatlaklar oluştu. Tedbir amaçlı boşaltılan evler var. Mağdur durumdayız." açıklamasında bulundu.

Yenigün köyünde yaşayan Esabil Üzülmez ise arazisinde oluşan heyelan nedeniyle evini boşaltmak zorunda olduğunu söyledi. Üzülmez, "Yağış sonrası geceleyin aniden heyelan oldu. Sabah saatlerinde heyelan artınca evi boşalttık. 7 kişiyle akrabalarımızın evinde misafir olarak kalıyoruz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön