20 / 04 / 2024

Osmaniye Bahçe Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi'nin inşaatı başladı!

Osmaniye Bahçe Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi'nin inşaatı başladı!

Osmaniye'de Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin bahçesinde 232 metrekarelik alana, Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi'nin yapılması için çalışmalara başlandı.



Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren 55 yatak kapasitesine sahip Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bahçesinde 232 metrekarelik alana, Diyaliz Ünitesi ve Diş Tedavi Ünitesi'nin yapılması için çalışmalara başlandı. Ünitelerin, yaklaşık 90 iş günde tamamlanıp vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, inşaatına başlatılan ünitelerden 5 diyaliz cihazı ile hizmet verecek  diyaliz biriminde, diyaliz tedavi salonunun 48 metrekare alanına ek olarak, 10 cihaz kapasiteli diyaliz su arıtma Sistemi, acil ve tedavi odası, giyinme odaları ve idari oda olmak üzere toplamda 6 odasının olacağı açıklandı.

Ayrıca Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bahçesine yapılması planlanan 2 ünitlik Diş ve Tedavi Ünitesi inşaatları da diyaliz birimi ile birlikte 90 iş günde tamamlanması planlanıyor.

Açıklamanın sonunda, inşaatına başlanan Diyaliz ve Diş Tedavi Birimleri'nin hizmet vermesiyle Osmaniye'deki hastanelere tedaviye giden özellikle şuan kayıt altında bulunan 30 diyaliz hastasının, diş tedavi hastaları ve Bahçe'deki vatandaşlar açısından büyük bir kolaylığa sebep olacağı belirtildi.


Geri Dön