19 / 04 / 2024

Osmanlı İnşaat mağdurlarından yeni dava!

Osmanlı İnşaat mağdurlarından yeni dava!

Osmanlı İnşaat mağdurları, yapımı tamamlanması gereken 2 bin kadar konut bulunan Osman Nuri Bakırcı'nın eşi Nuriye Bakırcı ve Osmanlı İnşaat şirket müdürü Müslüm Allı hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak.



Teslim etmesi gereken 1.200 konut bulunan Osmanlı İnşaat sahibi Osman Nuri Bakırcı adına projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılmıştı. 


Osmanlı İnşaat mağdurları; Osmanlı İnşaat sahibi Osman Nuri Bakırcı'nın eşi Nuriye Bakırcı ve Osmanlı İnşaat şirket müdürü Müslüm Allı hakkında suç duyurusunda bulunabilmek için dün saat 15:00'de Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. Suç duyurusunda bulunmak adına dilekçeleri imzalayan mağdurlar, yarın dosya ve delilleri Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edecek.


İşte Osmanlı İnşaat mağdurlarının facebook üzerinden yaptığı açıklama;


Arkadaşlar Merhaba,

Bugün Bakırköy'deki suç duyurusu toplantımıza katılan tüm mağdur arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bugün tahminimizden çok sayıda mağdur Nuriye ve Müslüm hakkında suç duyurusunda bulunmak adına dilekçemize imza atmıştır. Çok yoğun bir suç duyurusu başvurusunda bulunan olduğu için dosyamıza bir kaç gruba ayırdık. Pazartesi gününden itibaren dosya ve delilleri Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilgili arkadaşlar teslim edecekler.

Bu zamana kadar Osman'a hiç ceza davası açmamış arkadaşlar için ise örnek suç duyurusu dilekçesini yarın bu grupta yayınlayacağız. Bugün Osman için hiç ceza davası açmayan arkadaşlar da Nuriye ve Müslim için suç duyurularına imza attılar. Bu durumda olan yani henüz Osman hakkında suç duyurusunda bulunmayan arkadaşların en kısa sürede organize olup işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Biz buradan her türlü teknik desteği vereceğiz.Ayrıca bu günden sonra belediye, sivil toplum örgütleri ve partilerin yerel teşkilatlarıyla iletişime geçip yüz yüze bilgilendirme görüşmelerine başlıyoruz.

Tatil veya farklı nedenlerden dolayı suç duyurularına katılamayan arkadaşlar bizimle iletişime gelebilirler. En geç 15 gün içinde dava boyutlarını tamamen sonlandırıp artık sivil hareketimizle ilgili ciddi adımlar atmaya başlayacağız.


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön