19 / 04 / 2024

Otelciler 2015 sezonundan olumsuzluk beklemiyor!

Otelciler 2015 sezonundan olumsuzluk beklemiyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirterek, "2015 sezonunda çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirterek, "Çevremizdeki bazı olumsuzluklann Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi. 


Marmaris'te düzenlenen "Gelecek Turizmde" toplantısına katılan Ayık, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turizmde 2014 yılının olumsuzluklara rağmen beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Ayık, "Türkiye bütün olumsuzluklara rağmen turizmde bir önceki yılın rakamlanna göre yüzde 6 büyüyerek yoluna devam ediyor. 


Aynı büyümenin gelecekte de devam edip etmeyeceği konusunda kafalarda soru işaretleri var. Ancak bu konuda çok fazla kaygılı değiliz" diye konuştu. Dünyada turizm hareketlerinin durmadığına ve büyüdüğüne işaret eden Ayık, Akdeniz çanağının, en önemli destinasyonlardan birisi olduğunu vurguladı. 


Bu çanağın 150 ile 170 milyon arasında ziyaretçi trafiğine sahip olduğu bilgisini veren Ayık, sözlerine şöyle devam etti: "Akdeniz'de turizmdeki büyümeye refleks olarak cevap verebilecek yegane ülke Türkiye. Çünkü artan kapasiteye ancak Türkiye'nin dinamik yapısı cevap verebiliyor. İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde yatak kapasitesi üretiminde başarı sağlanamadığı için turizmde sıçrama olmuyor. Çevremizdeki bazı olumsuzlukları Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Bu yılkine benzer büyümenin gelecek sezon da gerçekleşeceğine inanıyorum." 

AA


Geri Dön