27 / 04 / 2024

Otomobil, beyaz eşya ve telefonda ÖTV indirimi olacak mı?

Otomobil, beyaz eşya ve telefonda ÖTV indirimi olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil, beyaz eşya ve telefon gibi ürünlerde ÖTV indirim planı olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemle ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı.  Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati yaptıkları açıklamaların bazen farklı anlamlar çıkarmak amacıyla cımbızlandığını kaydederek, bunları ciddiye almadığını söyledi.

Otomobil, beyaz eşya ve telefonda ÖTV indirimi olacak mı?

ÖTV indirimi olacak mı?

Otomobil, beyaz eşya ve telefon gibi ürünlerde ÖTV indirim planı olup olmayacağı ile ilgili de bazı açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şunları dile getirdi: "Hayır, araç satışlarında bir düşme yok, araç kuyrukları var. Talepleri karşılayamıyorlar, ÖTV'yi niye indirelim? Beyaz eşyada tarihi rekorlar kırılıyor ihracatta ve iç tüketimde, ÖTV'yi niye düşürelim? Akaryakıt fiyatlarında kaybedilen vergisel vergilerin yükünü 84 milyon çekiyor. Birinin kullandığı akaryakıtı niye başkası çeksin? Biz petrol ve doğal gaz üreticisi değiliz. 2023'te doğal gaz üreteceğiz ancak şu anda doğal gazı dövizle alıyoruz. Bunu nereye kadar sübvanse edebilirim. Önümüzdeki yıl 55 milyar dolar enerji ithalatımız var. Geçici karar alınmış, piyasa canlanmış böyle bir dönemde o imkanı bitirdik."

Nureddin Nebati'den marketlere uyarı: Sahaya iniyoruz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön