24 / 04 / 2024

Otomobili olanlar dikkat: Yeni zam kapıda! Trafik sigortasına Eylül zammı geliyor

Otomobili olanlar dikkat: Yeni zam kapıda! Trafik sigortasına Eylül zammı geliyor

Aylık ortalama yüzde 1-1,5 zam yapılan, sonra da 2,25’e yükseltilen trafik sigortası primlerine yapılan artış oranı Eylülden itibaren yüzde 4,75’e çıkıyor. Basamak basamak sigorta primlerinin ücreti ne olacak?



Aylık düzenli artış yapılan trafik sigortasına Eylül ayından itibaren yeni zam geliyor.

Trafik sigortası zamları eylül ayından itibaren daha da hızlanacak. Aylık artışlar yüzde 2.25’ten yüzde 4.75’e çıkacak. Eylül ayında ayrıca yüzde 20 ilave zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücülerin primleri artık daha az oranda indirilecek. Kaza yapan sürücülerin primleri ise daha az artacak.

Ocak ayında 1.837 TL olan İstanbul’daki dördüncü basamak otomobil için trafik sigortası primi ağustos ayında 3.149 TL olmuştu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun trafik sigortası zammıyla ilgili yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar göre, trafik sigortası primleri 1 Eylül 2022’den itibaren aylık yüzde 4.75 oranında artacak. Primler halen aylık yüzde 2.25 oranında artış gösteriyordu.

Ayrıca, 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler, ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine yüzde 20 eklenerek uygulanacak. Bu oran taksi, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici araç gruplarına ise yüzde 10 olacak.


Geri Dön