27 / 04 / 2024

Otomotiv sektörü 2022'nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

Otomotiv sektörü 2022'nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

Otomotiv sektörünün 2021 yılının son aylarında gerçekleşen döviz kuruna bağlı fiyat dalgalanmalarıyla duraklamaya geçmesi ikinci el piyasasında da aynı etkiyi yarattı. İkinci el araç sektörünün senenin ikinci yarısından umutlu olduğu vurgulandı. 



Türkiye otomotiv sektörünün en büyük hacmini elinde bulunduran ayağı ikinci el sektörü, 2021'de daralma ile karşı karşıya kaldı. Ocak 2022'ye de yavaş giriş yapan sektörün, 2022'nin ikinci yarısından sonra ayağa kalkacağı öngörülüyor. Doğan Holding bünyesinde faaliyette bulunan Doğan Trend Otomotiv Perakende Operasyonları ve Suvmarket Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya, 2021 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve 2022 tahminlerini açıkladı. 

Otomotiv sektörü 2022 nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

Uğur Sakarya, konuyla ilgili açıklamalarında "2021 yılının ilk 6 ayında daralma yüzde 25 seviyesindeydi ancak yaz dönemi ile birlikte artan talep ve son çeyrekte kurdaki yükseliş sebebiyle adeta patlayan ikinci el satışları yılın toplamını toparlayarak son iki yılda olduğu gibi yine 6 milyon adetin üzerine çıkardı" diye konuştu. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Sakarya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"2021’in son çeyreğinde ikinci el satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 50 artış yakaladığı görüldü. Ancak aralık ayından sonra dolar kurunun önce yükselip sonra bir miktar gerilemesi satışları frenledi.

İkinci el otomobil ticareti neredeyse durma noktasına geldi ve 2021 yılı bir önceki seneye göre yüzde 7 daralma ile sonuçlandı. Değişken döviz kuruyla yükselen fiyatlar 2022’nin ilk ayında da tüketiciyi bekle-gör politikasına yöneltti. Ancak Nisan ayından itibaren ikinci el araç satışlarının yükselerek geçtiğimiz yılın bir miktar üzerinde kapanmasını bekliyoruz."

 


Geri Dön