19 / 04 / 2024

Otomotiv Test Merkezi, Yenişehir'de arsa fiyatlarını artırdı!

Otomotiv Test Merkezi, Yenişehir'de arsa fiyatlarını artırdı!

Yenişehir'de yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi'nin temel atma aşamasına gelmesi, ilçedeki arsa fiyatlarını 3-4 misli artırdı. Otomotiv Test Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle fiyatların daha da artacağı ifade ediliyor.



Yenişehir'de yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi'nin temel atma aşamasına gelmesi, ilçedeki arsa fiyatlarına da yansıdı. 


Otomotiv Test Merkezi'yle birlikte arsa fiyatları 3-4 misli artarken, arsa fiyatlarının, Otomotiv Test Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte daha da artacağı ifade ediliyor. 


Ayrıca, yabancı yatırımcıların Yenişehir'de sürekli arsa aradıkları da biliniyor. İlçede imar durumu ve önemli projelere yakınlığına göre arsaların metrekare fiyatları bin liraya kadar yükselirken, metrekaresi 40 bin liraya da arsa bulunuyor. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, sanayi potansiyeli ve Otomotiv Test Merkezi, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu, Körfez Geçiş Köprüsü, hızlı tren gibi projelerle çevresindeki büyük illere olan yakınlığı arttığı için yatırım almaya devam eden ve toprakları her geçen gün değer kazanan Bursa'da arazi fiyatlarının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında artış gösterdiğini söyledi. 


Bu artışın Yenişehir'e de yansıdığına vurgu yapan Çelebi, ilçede arazi satışlarıyla ilgili bir hareketlilik yaşandığına işaret etti. Otomotiv Test Merkezi projesinin Yenişehir'i dünyaya tanıtacak bir proje olduğuna vurgu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, hem altyapı, hem bilgi birikimi, hem de eğitimli kadrolarla ilçe olarak bu değişime hazırlandıklarını aktardı. Yenişehir Havaalanı'mn ilçe için bir diğer önemli kazanç olduğuna vurgu yapan Çelik, laboratuarları, birimleri ve nitelikli istihdamıyla katma değerli üretimi destekleyici bir yapının kurulacağının altını çizerek, şu an ilçede 100 bin kişilik nüfusu kaldırabilecek bir altyapı kurulduğunu belirtti. 


Otomotiv Test Merkezi'nin temeli bu ay atılacak Konuyla ilgili 12 Ocak'ta DÜNYA Gazetesi'ne açıklamada bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Yenişehir Havaalanı'nın güneyinde 2 bin 500 dönümü hazine arazisi olan toplam 4 bin 500 dönümlük arazide yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi'nin temelinin bu ay atılacağını kaydetmişti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TSE'nin burada Avrupa'nın en büyük otomotiv test merkezini kurmak için vatandaşa 53 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödediğini ifade eden Vali Karaloğlu, test merkezinin yanında otomotiv, uzay teknolojileri gibi çeşitli alanlarda mükemmeliyet merkezlerinin de bulunacağını, otomotiv ve test merkeziyle bağlantılı Ar-Ge departmanlarının da burada toplanacağını açıklamıştı. 


Dünya


Geri Dön