28 / 03 / 2024

ÖTV ve TOGG söylentileri piyasaları alt üst etti! İşte 2. el otomobil piyasasında son durum

ÖTV ve TOGG söylentileri piyasaları alt üst etti! İşte 2. el otomobil piyasasında son durum

Oto galericiler, ÖTV’de indirim ve yerli otomobil TOGG bekleyenlerinde alım yapmaktan kaçındıklarını belirtti.



 

Genel olarak otomobil piyasasında daralma yaşandığını ifade eden Çiftçi, "Sıfır otomobillerde Ağustos ayından sonra bir daralma yaşandı. Avrupa’daki rakamlara bakarsak orada da daralma yaşandı. Çip krizi ve tedarik sorunu nedeniyle otomobil üreticileri de daralma yaşadı. Bu durum piyasalara yansıyor. Tedarik sorunu uzun süredir devam ediyor, piyasaların durgun olmasının sebepleri bunlar" diye konuştu.

"YERLİ OTOMOBİL TOGG BEKLENTİSİ OLANLAR BEKLİYOR"

Elektrikli araçlar ile ilgili de bir beklenti oluştuğuna dikkat çeken Çiftçi, "Yerli otomobil TOGG’u bekleyen vatandaşlarımız var. TOGG’un 2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağı duyurulmuştu. Otomobil piyasası bu yeni versiyon otomobillere doğru bir dönüşüm gerçekleştirecek. Türkiye bu dönüşüme üretici konumunda avantajlı bir şekilde giriyor" şeklinde konuştu.

ÖTV ve TOGG söylentileri piyasaları alt üst etti! İşte 2. el otomobil piyasasında son durum

"OTOMOBİL BİR İHTİYAÇ, PİYASALAR HAREKETLENECEK"

Otomobilde piyasaların tekrar hareketleneceğini ifade eden Çiftçi, "Otomobil bir ihtiyaçtır, çeşitli etkenlerden dolayı alıcılar beklese bile tekrar alım ihtiyacı olacaktır. Piyasalar sürekli durgun olmayacaktır, önümüzdeki ay tekrar hareketlenmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Ekim 2022 tarihinde saat 23.07'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.57 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise bin 19 Türk Lirası değerinde.

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Selçuk Geçer'den dolarla ilgili çılgın iddia!


Geri Dön