20 / 05 / 2024

Oyun canavarlarını üzen haber! Steam öyle bir zam yaptı ki görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı

Oyun canavarlarını üzen haber! Steam öyle bir zam yaptı ki görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı

Global uygulanan ekonomik sorunlardan oyun dünyası da nasibini aldı. Steam oyun fiyatlarındaki artışı sürdürürken bir haber de AAA'dan geldi. 



Ülkemizde dolar kurunda yaşanan yükseliş ve yükselen enflasyon sebebiyle birçok ürünün ücretinde yükseliş yaşandığını görüyoruz.  Dijital oyun dünyası da buna dahil. Son olarak Steam üzerindeki birçok oyunun ücretine (AAA kaliteler dahil) zam geldi.

Steam üzerindeki AAA kalite oyunlara yüzde 100+ zam!

Steam oyun ücretleri özellikle son birkaç ayda bir hayli arttı. Her gün onlarca yapımcının oyunlara yaptığı yüzde 4 binleri bulan derecede ücret güncellemesi yaptığını görüyoruz. Fakat artık bunlar genelde grafik kalitesiyle öne çıkan GTA 5 gibi AAA yapımlar arasında olmuyordu.

Ancak bugün 249 TL olan Cyberpunk 2077 yüzde 100 yükselerek 499 TL’ye kadar arttı. Ayrıca önceki aylarda indirimlerle 15 TL altına satılan 59.99 TL’lik The Witcher 3: Wild Hunt, yüzde 317 yükselerek 249 TL oldu. 74,99 TL değerindeki The Witcher 3: Wild Hunt-Complete Edition ise yüzde 433’lük zam ile 399.99 TL’ye yükseldi. Diğer oyunları aşağıdaki listede bulabilirsiniz.
 


Geri Dön