17 / 04 / 2024

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.



Özak GYO, Özak Global Holding çatısı altında yer alıyor.  2009 yılında kurulan şirket, 2012 yılında halka arz edildi.  


Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, ağırlıklı olarak perakende, eğlence, konaklama, ofis ve bunların tümünün bir arada olduğu büyük karma projelere odaklanarak faaliyetlerini yürüttüklerini söylüyor. Bugüne kadar imza attıklan en önemli projeler arasında 34 Portall Plaza, Bulvar 216, Ela Ouality Resort Belek ve İş İstanbul 34, Hayat Tepe ve Hayat Tepe Suites'i sıralıyor. 

Bu yıl da Özak GYO'nun gündeminde bir proje ve çok sayıda arazi geliştirme çalışması var. Şirket bu yılın ilk çeyreğinde Büyükyalı Projesi nin yapımına başladı. 


Kazlıçeşme sahil yolunda yer alan Büyükyalı, toplam 111 dönümlük arazide yer alıyor. İlk etapta 560 ünitenin lansmanının yapıldığını belirten Keresteci, semtte yaşamın 2019 yılında başlayacağını söylüyor. 

"Büyükyalı hem yerli hem yabancı yatınmcılardan yoğun ilgi görüyor. Katıldığımız MİPİM ve Dubai Emlak Fuarları yabancı ilgisini daha da artırdı" diyor. 


Büyükyalı'nın yanı sıra Özak GYO, İstanbul'da Beşiktaş ve Kemerburgaz'daki arsalannda karma kullanımlı projeler geliştirmeye çalışıyor. Aynca İstanbul genelinde çalıştıkları kentsel dönüşüm projeleri olduğuna değinen Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor. 


İnşaat sektörü şu ana kadar yüzde 6,7, gayrimenkul sektörü de yüzde 3,5 büyüdü. İnşaat sektörü açısından zor bir yılı geride bıraktıklarını belirten Keresteci, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin de sektörü çok etkilediğini ifade ediyor. Darbe girişiminin ardından ilk günden itibaren gerek hükümetin gerek inşaat müteahhitlerinin müdahaleleri sayesinde, konut alıcısı için önemli fırsatlar sunulduğunu dile getiren Keresteci, önümüzdeki yıldan umutlu. "Dış konjonktür farklı bir boyuta gitmez, ülke gündeminde büyük değişiklikler olmazsa, FED etkisi sınırlı kalırsa, sektör 2016 yılından biraz daha fazla, yüzde 4 seviyesinde büyüyebilir. Konut kredilerinde faizin düşmesi, taksit ve senetle konut satın alan kitleyi de kredi kullanmaya iter" diye konuşuyor. 



"DEĞİŞİK KÜLTÜRLERİ KEŞFEDİYORUM" 


Fatih Keresteci, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, İTÜ'de mimarlık MBA programını tamamladı. Sonrasında iş hayatına atılarak sektörde, gayrimenkul geliştirme ve pazarlama odaklı poziyonlarda çalıştı. Özak GYO'da iş geliştirme müdürü olarak başladığı görevine, son 1 yıldır Özak GYO Genel Müdürü olarak devam eden Keresteci, kendisine vakit ayırabildiği zamanlarda değişik kültürleri ve yerleri deneyimlemek için ailesiyle birlikte seyahat ediyor. "Bu seyahatler, hem gitiğim yerlerdeki yapıların mimari özelliklerini, tarzlarını ve kent dokusunu görme şansı veriyor, hem farklı kültürleri tanıyarak zenginleşmeye olanak sağlıyor" diyor. 


Capital 


Geri Dön