25 / 04 / 2024

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da bu yıl 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Yılın ilk dört ayında 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı.



Özbekistan hükümetinin bu yıl ülke ekonomisine 7,3 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediği bildirildi.


Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev başkanlığında hükümet üyeleri, bakanlık ve devlet işletmeleri üst düzey yöneticileri ile ülkedeki büyük sanayi işletmelerinin yöneticilerinin katılımıyla 2017'deki yatırım projelerinin ele alındığı bir toplantı yapıldı.


Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkedeki yatırım hacminin sürekli olarak artırılması ve çağdaş üretim tesislerinin faaliyete açılmasının ülkeye ekonomik ve toplumsal katkı sağladığını kaydetti.


Mirziyoyev, ülke hükümetince kabul edilen 2017 yılı yatırım programına toplam proje tutarı 50 milyar dolarlık olan 545 yatırım projesinin dahil edildiğini dile getirirken, bu çerçevede yıl sonuna kadar ülke ekonomisine 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti. 


Yılın ilk dört ayında toplam tutarı 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesinin tamamlandığını hatırlatan Mirziyoyev, bu yıl sonuna kadar toplam proje tutarı 2,4 milyar dolarlık 170 yeni işletmenin faaliyete açılmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.




AA


Geri Dön