24 / 04 / 2024

Özcan Tahincioğlu: Türk ekonomisine değer kattığımıza inanıyoruz!

Özcan Tahincioğlu: Türk ekonomisine değer kattığımıza inanıyoruz!

Gayrimenkulün Türkiye'de hızlı büyüme gösteren sektörlerin başında yer aldığını vurgulayan Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Tahincioğlu olarak bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerle sektöre ve Türk ekonomisine önemli bir değer kattığımıza inanıyoruz" dedi.



Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahlncioğlu, sektöre ve Türk ekonomisine değer kattıklarını ifade ederek "Yepyeni projelerimizle bu değeri büyütmek için çalışıyoruz" diyor.

 

Para Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Nidakule Finans Merkezi, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı ve Nidapark Bomonti'de inşaat süreçlerini devam ettiren Tahincioğlu, inşası tamamlanan Nidapark Başakşehir'in teslimatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bugüne dek tamamlanmış ve devam etmekte olan projelerinin inşaat alanının yaklaşık 3.5 milyon metrekareye ulaştığını söyleyen Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Tahincioğlu olarak bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerle sektöre ve Türk ekonomisine önemli bir değer kattığımıza inanıyoruz" diyor.

 

Gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisindeki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Gayrimenkul, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan lokomotif sektörlerinden biri konumunda ve Türkiye'de hızlı büyüme gösteren sektörlerin başında yer alıyor. Tahincioğlu olarak biz de bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerle sektöre ve Türk ekonomisine önemli bir değer kattığımıza inanıyoruz. Yepyeni projelerimizle bu değeri büyütmek için çalışıyor, Türkiye'nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına pek çok fırsatı da değerlendiriyoruz.

 

İstanbul genelinde önemli projelere imza attınız. Devam eden ve planlarınızda bulunan projelerden bahseder misiniz?

 

Tahincioğlu'nun şu ana kadar tamamlanmış ve devam etmekte olan projelerinin inşaat alanı yaklaşık 3.5 milyon metrekaredir. Tahincioğlu'nun inşaat firması olan Nida İnşaat, her projede yüklenici görevini üstlenmektedir. Firmanın sembolü haline gelen projeleri arasında Palladium Tower, Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı, Nidakule Göztepe, Swisotel Büyük Efes ve Kongre Merkezi yer alıyor. Tahincioğlu, LEED Gold Sertifika adayı olan ofis projelerinden Nidakule Levent ve Nidakule Ataşehir Batı tamamlanmış olup; Nidakule Finans Merkezi yanı sıra konut projelerinden Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı ve Nidapark Bomonti'de inşaatlar devam etmektedir,

 

Tahincioğlu'nun konut projelerinden Nidapark Başakşehir'in ise inşaat süreci tamamlanmış olup, teslimleri bu yıl gerçekleşecektir. Haziran 2015'te Nidapark Beşiktaş'ı, Nisan 2016’da Nidakule Ataşehir Güney'i, Eylül 2016'da Nidakule Ataşehir Kuzey'i ve Haziran 2017'de Nidapark Seyrantepe projelerini tamamlayarak teslim eden Tahincioğlu, "Evim Değerleniyor" kapsamında çeşitli kentsel dönüşüm projeleri de yürütmektedir. Tahincioğlu Gayrimenkul'ün İstinye, Kâğıthane, Kozyatağı, Zeytinburnu, Çengelköy, Beykoz ve Yenisahra'da planlama aşamasında projeleri bulunuyor.

 

Nidapark Bomonti, şehrin merkezindeki konumuyla dikkat çekiyor. Projeyi avantajlı kılan özellikleri nelerdir?

 

Nidapark Bomonti Meydan’dan oluşan Nidapark Bomonti; Beyoğlu, Beşiktaş ve Maslak aksına komşu bir karma proje. Nidapark Bomonti projesi; Nidapark Bomonti Teras, Nidakule Bomonti Ofis, Nidapark Bomonti Kule, Nidapark Bomonti Meydan, Nidapark Bomonti Süit olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. 39 katlı kule konutları, olağanüstü bir İstanbul ve tarihi yarımada manzarasını gözler önüne seriyor, İstanbul'un 100 yılı aşkın tarihe sahip semti Bomonti'de konumlanan Nidapark Bomonti projesi mülk sahiplerine konforlu bir yaşam sunuyor. İstanbul'un en önemli ulaşım akslarının üstünde, şehrin eğlence, kültür ve sanat hayatının kalbinde yer alan Bomonti'de iyi düşünülmüş ve doğru,,planlanmış projesiyle isteyene manzara, isteyene teras, isteyene de bahçe keyfi sunuyor,

 

 

"Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için uluslararası organizasyonların önemli fırsat olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatlar değerlendirilmeli."

 

 

İstanbul Finans Merkezi Projesi, gayrimenkul projelerini nasıl etkiledi?

 

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan İstanbul Finans Merkezi'nde Tahincioğlu olarak bizim de projemiz bulunmaktadır. Bu büyük projenin içinde Merkez Bankası, BDDK, SPK, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bank gibi kurumların yer alması ve proje bittiğinde yaklaşık 100 bin kişinin bu projede çalışacak olması çok doğal olarak Ataşehlr, Kadıköy, Maltepe, Ümraniye gibi ilçeleri olumlu yönde etkileyecektir.

 

Türkiye'de yabancılara konut satışını ve projelerinize olan yabancı yatırımcı ilgisini değerlendirir misiniz?

 

Tahincioğlu olarak yabancı yatırımcılardan da yoğun talepler alıyoruz. Projelerimizde yüzde 5 civarında yabancı yatırımcılarımız mevcut. Özellikle uluslararası arenada pek çok organizasyonda yer almaya çalışıyoruz, Bu organizasyonların da etkili olduğunu düşünmekteyiz. Yabancı yatırımcılar için özel bir vaadimiz olmuyor. Yerli yatırımcılara sunduğumuz avantajları yabancı yatırımcılara da sunuyoruz. Sadece banka kredisi konusunda yabancı yatırımcılarda kısıtlama yaşamaktayız, Devletin bu konuda sağlayacağı geliştirme çalışmaları olursa yabancı ilgisinin daha çok artacağına inanıyoruz. Bu konunun ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

 

Dubai'de gerçeklesen Cityscape Global 2017 Fuar'na iki proje ile  katıldınız. Nasıl bir fuar geçirdiniz?

 

Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için uluslararası organizasyonların.önemli fırsat olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatlar değerlendirilmeli. Cityscape fuarı da bu konuda bizim için önemliydi. Ülkemizin imajını desteklemek adına Nidapark Bomonti ve Nidapark Küçükyalı projelerimizle fuarda yerimizi aldık. Fuarı kapsamında standımızı yaklaşık 700 kişi ziyaret etti. Farklı ülkelerden değişen yatırımcı ve fonlarla görüşmeler gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Cityscape Fuarı'nda dünya devlerinden yerel firmalara kadar gayrimenkul trendlerini de yakından inceleme fırsatı bulduk, Ayrıca uluslararası yatırımcılarla birçok anlaşmaya da zemin sunan fuarda, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Yabancı yatırımcıların hem Türkiye pazarıyla hem de bizim projelerimizle yakından ilgilendiklerini gözlemledik.


Geri Dön