26 / 04 / 2024

Özcanlar Köfte steak house pazarına giriyor!

Özcanlar Köfte steak house pazarına giriyor!

En son 150 milyon dolara Günaydın Et'in yüzde 70'ini Doğuş Holding'in aldığı bu sektöre büyük yatırım yapmayı planlayan Özcanlar Köfte, Etiler'den Bebek'e, Zeytinburnu'ndan Kadıköy'e kadar her semtte restoranlar açmak için çalışmalara başladı...



İstanbul'un et restoranı sektörüne Tekirdağ'dan güçlü bir oyuncu geliyor. Özcanlar Köfte, steak house restoranları açmak için yer arıyor.


İstanbul' un en gözde sektörü olan et restorancılığına 1953 yılından beri Tekirdağ'da hizmet veren Özcanlar da giriyor. En son 150 milyon dolara Günaydın Et'in yüzde 70'ini Doğuş Holding'in aldığı bu sektöre büyük yatırım yapmayı planlayan Özcanlar Köfte, Etiler'den Bebek'e, Zeytinburnu'ndan Kadıköy'e kadar her semtte restoranlar açmak için çalışmalara başladı. Halen Şişli ve Beylikdüzü'nde iki restoranı bulunan şirket sayıyı önümüzdeki dönemde 10'a çıkarmayı hedefliyor. 1953 yılından beri Tekirdağ'da hizmet veren Özcanlar Köfte'nin Genel Müdürü Mestan Özcan, o dönemde babası İsmail Özcan'ın çıraklıktan başlayarak kurduğu şirketin bugün 350 personel, 7 restoran, 500 büyükbaş hayvanlık çiftliğe sahip bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Aynı zamanda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı da olan Özcan, büyümelerini franchise sistemiyle yapmayı tercih ettiklerini belirtti. 


AYDA 150 TON KÖFTE 

Özcan, franchise şartlarını ise şöyle anlattı: "Restoranın merkezi yerlerde ve en az 250 kişilik büyüklükte olması önemli. 50 bin euro giriş bedeli alıyoruz. Yıllık da cirodan yüzde 4'lük bir ödeme gerçekleşiyor. Ürünler günlük dağıtılıyor. Şoklama yapılmadan 4 derece sıcaklıkta restoranlara ulaştırılan köfteler aynı gün tüketiliyor." Ayda 150 tonluk köfte ve et sattıklarını söyleyen Özcan, "Kendi çiftliğimizde ürettiğimiz et ve köftelerimizle bu sektörde iddialıyız" dedi. 


ÜZÜM SUYU FABRİKASI KURUYOR

Tekirdağ'da yüzde 100 üzüm suyu üretimi için yeni yatırıma başladıklarını söyleyen Mestan Özcan, 5 milyon lira bütçeli tesisin çevreye dost üretim yapacağını söyledi. Özcan, "Günde 2 bin ton üzüm suyu üretecek tesiste 30 kişi istihdam edeceğiz" dedi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön