19 / 04 / 2024

Özdilek Holding'ten Bursa'ya yeni AVM geliyor!

Özdilek Holding'ten Bursa'ya yeni AVM geliyor!

Perakende ve AVM yatırımlarını da sürdüreceklerini dile getiren Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa'daki yeni tesisle beraber bir AVM yatırımı da gerçekleştireceklerini belirtti.



Havlı sektörünün en eski üreticilerinden biri olan ve sanasyi yolculuğu 1971'de başlayan Özdilek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Ekonomist Dergisi'nden Sibel Atik'in haberine göre; Hüseyin Özdilek, grup olarak üretime yönelik 50 milyon dolar bedelli bir yatırım için çalıştıklarını belirtti. 

Perakende ve AVM yatırımlarını da sürdüreceklerini dile getiren Hüseyin Özdilek, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. 

Özdilek Holding ten Bursa ya yeni AVM geliyor!

Sanayiden perakendeye uzanan iş kollarında faaliyet gösteren grup açısından 2021 yılını nasıl kapattınız? 

Özdilek Holding olarak sanayi, perakende, otel ve tarım sektörlerindeki girişimlerimizle enflasyona karşı kendimizi korumaya çalıştığımız bir yıl oldu. 

Yeni devreye girecek yatırımınızdan söz eder misiniz? 

Yaklaşık 50 yıldır havlu üretimi yaptığımız fabrikamız artık şehrin çok merkezinde, dolayısıyla Bursa Badırga'da yeni tesis inşa edeceğiz. 100 dönüm üzerine iki ay içinde başlayacağımız yeni tesis yatırımıyla bugün 9 bin ton olan havlu üretimimiz 12 bin tona çıkacak. İki yıl sonra devre girecek bu yatırımımızla daha katma değerli üretim ve verimlilik artışı sağlamayı hedefliyoruz.

Yaklaşık 50 miylon dolarlık bir yatırım olacak. Merkezdeki 125 dönümlük alanda ise iş merkezi ve AVM yatırımı yapacağız. İstanbul, Antalya ve Bursa'daki mevcut AVM'mizden sonra kira getirisi açısından dördüncü büyük avm olacak. 

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

 


Geri Dön