24 / 04 / 2024

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi, perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir.



Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi (iplik, havlu - bornoz, nevresim takımları), perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Türkiye'nin en dinamik şirketleri arasında yer alıyor. 


İki adet dokuma tezgahı, 5 personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle havlunun ilk üretildiği yer olan Bursa'da l971 yılında kurulan Özdilek, bugün 10 hin ton havlu, 14 bin ton pamuk ipliği ve toplam 18 bin metre; nevresim takımları, uyku seteri, pike ve takımları, full setler, genç grubu, lisanslı grup, yastık ve yorgan üretimi gerçekleştirmektedir. Ayrıca Özdilek; Türkiye'nin marka değeri en yüksek ilk 100 şirketi içinde yer almaktadır. 


"Müşteri varsa biz varız" felsefesiyle perakende ve mağazacılık sektöründe başarılı bir geçmişe sahip Özdilek; bugün itibariye 9 alışveriş merkezi, 6 hipermarket, 3 departmanlı mağaza ve 45'in üzerinde ev tekstili mağazası ile toplam 65 satış noktasında Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırımlarına devam ediyor. 


Kalite odaklı, tam entegre üretim sistemiyle havlu bornoz sektörünün en yüksek kapasiteli üreticisi ve ihracatçısı olan Özdilek, ABD, Kanada, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, İngiltere, İsveç, İtalya, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Dubai olmak üzere 20'den fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile 45 milyon dolar dövizi ülkemize kazandırıyor. Pamuktan ipliğe, iplikten dokuma ve konfeksiyona kadar tam entegre şekilde üretim yapan Özdilek, havlu ve bornoz üretiminde dünyadaki en büyük ilk 10 şirket arasında bulunuyor. 


ÖZDİLEK'TEN İSTANBUL'A DEV YATIRIM 

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da dev bir yatırıma imza atan Özdilek, ÖzdilekPark İstanbul AVM. River Plaza ve Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel'den oluşan karma projesi Özdilek Center ile İstanbul Levent'te iş dünyası ve yaşamın nabzını tutuyor. İş, alışveriş, yaşam ve eğlenceyi bir arada sunan karma proje, 31 bin 595 metrekare arsa üzerine inşa edilen, 32 ve 33 katlı iki kule ve içinde 170 mağazanın bulunduğu alışveriş merkeziyle İstanbul'un vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan proje, direkt metro bağlantısıyla, personellerine, yerli ve yabancı misafirlerine en rahat ulaşımı sağlıyor. 


Özdilek'in İstanbul'daki ilk projesi olan Özdilek Center, 3 km2'lik alanda yer alan yerleşik nüfusla toplam 500 bin kişi, 5 km2"lik alanda ise toplam 1 milyon 100 bin kişiye ulaşıyor. Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir. 


Fortune Bursa


Geri Dön