25 / 04 / 2024

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bu yıl özel çevre koruma (ÖÇK) bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon 765 bin TL değerinde yatırım yapılacağını bildirdi.

Şanlıurfa Balıklıgöl, Trabzon Çal Mağarası, Muğla Köyceğiz, Çanakkale Gökçeada, Adıyaman Gölbaşı, Erzurum Uzundere Tortum Gölü ve Trabzon Uzungöl'ün de aralarında yer aldığı birçok ÖÇK bölgesi ve doğal sit alanının çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL lik yatırım!

Bakanlık tarafından geçen sene Köyceğiz, Pamukkale, Ürgüp, Çamlıhemşin ve diğer ÖÇK, sit alanlarına 19 milyon 931 bin lira yatırım yapılırken, bu yıl Türkiye'nin gözde merkezlerine daha çok yatırım yapılması hedefleniyor.

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk, ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için bu yıl toplam 25 milyon 765 bin TL yatırım yapacaklarını söyleyerek, "Projelerin protokolleri imzalandı. İhale sürecinde olan işlerle birlikte birçok projeye de başlandı. Bu yıl ülkemizin gözde turistlik yerlerine daha çok yatırım yapacağız. Çevre düzenlemelerinin yapılması ve bölge halkının yaşam standartlarının yükselmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

 


Geri Dön