20 / 04 / 2024

Özel okul fiyatları 2023! Özel okullara ne kadar zam geldi? Özel okul ücretleri açıklandı mı?

Özel okul fiyatları 2023! Özel okullara ne kadar zam geldi? Özel okul ücretleri açıklandı mı?

Yeni yılın gelmesiyle özel okul ücretleri veliler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!



2023 asgari ücretin belirlenmesi ile memur ve emekli maaşındaki zam beklentisiyle beraber gözler, özel okul ücretlerine yapılacak zamma çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte özel okul ücretlerine dair araştırılan detaylar...

Yeni yılda özel okullara yapılacak zamlar sorgulanmaya başlandı. Konuya dair açıklama yapan Bakan Özer, TEFE-TÜFE oranlarını işaret etti. Bakan Özer "İnşallah bu hafta içinde yeni oluşacak zammı kamuoyuna paylaşacağız" şeklinde konuştu.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ KAÇ TL OLDU?

Özel okullara yapılacak zam oranına dair açıklama yapan Bakan Özer şu açıklamayı yaptı; “Geçen hafta özel öğretim kurumlarının temsilcileriyle bir buluşma gerçekleştirdik. Buradaki amacımız sadece 2023 yılında özel eğitim kurumlarının ücretinin ne olacağıyla ilgili değildi. Yaşamış oldukları sorunları, daha iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek için çözülmesi gereken problemleri bizlere aktardılar. Biz de kanaatlerimizi kendileriyle paylaştık. İnşallah bu hafta içerisinde tüm TEFE (Toptan Eşya Fiyat Endeksi) ve TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranları belirlendikten sonra yeni oluşacak zammı yeniden özel eğitim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek, olgunlaştırarak kamuoyuna paylaşacağız. Şu anda özel eğitim kurumlarının zammının ne olacağıyla ilgili hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu değil.”

2023 OCAK ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklamasından sonra SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, memur ve memur emeklileri için 6 aylık zam oranı da belirlenmiş oldu. Açıklanan verilere göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkından doğan zam oranı yüzde 15,38 oldu. Memur ve memur emeklisi de yüzde 7’lik enflasyon farkının dışında yüzde 8’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 16,40 zam alınacağı belirtildi. Memur, sözleşmeli ve memur emeklisi olan vatandaşlar, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak tarihinde alabilirler.

2023 Ocak öğretmen maaşı ne kadar olacak? 2023 öğretmen maaşları ne kadar?

Aylık abonman ücreti 2023! Öğrenci aylık akbil ne kadar 2023? Minibüs öğrenci ne kadar 2023?

2023 en düşük memur maaşı ne kadar olacak? En düşük memur ne kadar maaş alıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön