25 / 04 / 2024

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu geriledi!

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ağustos sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcunun, 2021 yıl sonuna göre 5,9 milyar dolar azalarak 162,9 milyar dolar olduğunu açıkladı.



Özel sektörün yurt dışı kredi borcu geriledi!

BORÇLUYA GÖRE

Borçluya göre dağılım incelendiğinde, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 3,2 milyar dolar azaldığı gözlemlenirken, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 2,9 milyar dolar azalarak 17,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi.

Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 515 milyon dolar azalmış, tahvil stoku ise 9 milyon dolar azalarak 1,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Söz konusu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 1,1 milyar dolar arttığı, tahvil stokunun ise 203 milyon dolar artarak 10,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, 2021 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 25 milyon dolar artışla 4,8 milyar dolar; finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 302 milyon dolar artışla 1,2 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

ALACAKLIYA GÖRE

Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, Ağustos sonu itibarıyla tahvil hariç özel alacaklılara olan borç, bir önceki yıl sonuna göre 1 milyar dolar azalarak 106,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, tahvil hariç özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 177 milyon dolar artarak 7,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği gözlendi.

Ticaret Bakanlığı esnaflar için harekete geçti! Kılavuz hazırlandı!

ABD’li bankaların karı üçüncü çeyrekte düştü!

Elektrik faturaları için açıklama! Ücretsiz olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön