20 / 04 / 2024

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrenciler dikkat!

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrenciler dikkat!

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrencilerin barınma ihtiyacı başladı. Öğrencilerin sözleşmeleri dikkatlice okumaları gerekiyor.



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Reklam broşürlerini elimize almalıyız, sözleşmenin bir nüshasını elimize almalıyız, bize vadettiği hizmet yerine gelmedi ya da rezidans sahibi değişti, bu durum bize, haklı bir gerekçeyle sözleşmeyi feshederek ve hiçbir ücret ödemeden ayrılma hakkını verir" şeklinde konuştu.

 Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrenciler dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yaşadıkları şehir dışında başka bir şehirde üniversiteyi kazanan öğrenciler barınma arayışına başladı.

Kendilerine zaman zaman özel yurt ve rezidanslarla ilgili şikayetler yapıldığını söyleyen Şahin, geçtiğimiz yıl İstanbul'dan 250, diğer illerden ise 205 şikayet aldıklarını, ekim-kasım aylarında bu şikayetlerin arttığı kaydetti.

Rezidans ya da özel yurtlarda kalmak için sözleşme imzalandığını ifade eden Şahin, yapılan sözleşmelerin okunmadığını bunun da beraberinde çeşitli sorunları getirdiğini kaydetti.

"Sözleşmeleri okumuyoruz." diye konuşan Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

"Şöyle bir gözden geçirip bizim aleyhimize bir durum var mı bakmamız gerekir. Asıl sıkıntı hem sözleşme hem de senet imzalatılması. Biz şöyle bir tedbir almalıyız, senedin arkasına 'Teminat senedidir' ya da 'sözleşmeye bununla ilgili bir senet verilmiştir' yazdırmalıyız. Bunları yazdırmazsak ve o sözleşmenin bir nüshasını elimize almazsak, hem sözleşme hem de senet birbirinden bağımsız gibi icraya konulup ikisi ayrı ayrı tahsil edilebilir. Bunun dışında biz o reklam broşürlerini elimize almalıyız, sözleşmenin bir nüshasını elimize almalıyız, bize vadettiği hizmet yerine gelmedi ya da rezidans sahibi değişti, bu durum bize haklı bir gerekçeyle sözleşmeyi feshederek ve hiçbir ücret ödemeden ayrılma hakkını verir. Bunu Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemeleri vasıtasıyla miktarına göre temin edebiliriz."


Geri Dön