28 / 03 / 2024

Pakpen kalitesi İZODER tarafından bir kez daha onaylandı!

Pakpen kalitesi İZODER tarafından bir kez daha onaylandı!

‘Malzemede ve üretimde kalite’ prensibiyle üretim yapan yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen, İZODER’den ikinci kez ‘Kalite Onay Sertifikası’ nı aldı. Kalite Onay Sertifikası’na layık görüldü...




‘Malzemede ve üretimde kalite’ prensibiyle üretim yapan yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen, İZODER’den ikinci kez ‘Kalite Onay Sertifikası’nı aldı. Pakboard markası ile üretimi gerçekleştirilen EPS ürünü, ‘Kalite ve Teknik Altyapı Geliştirme Hareketi’ kapsamında Kalite Onay Sertifikası’na layık görüldü.


Pakpen, kalitesini sektör otoritelerinden aldığı sertifikalarla taçlandırmaya devam ediyor. İZODER önderliğinde başlatılan ‘Kalite ve Teknik Altyapı Geliştirme Hareketi’ sonucunda geçtiğimiz yıl Pakboard XPS yalıtım levhası ürününe ‘Kalite Onay Sertifikası’ alan Pakpen, aynı marka çatısında üretim yaptığı EPS için de kalitesini onaylattı.


Fabrikalarında en genç teknolojiyi kullanan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza ‘Kurulduğumuz günden beri tüm markalarımızın üretim prosesinde ‘kalite’ birincil önceliğimiz oldu. Bunun için gerek alt yapı sistemlerimizi yeniledik, gerekse TÜRKAK belgeli laboratuvarlarımızda geliştirdiğimiz ürünlerle sektörün öncüsü olmayı hedefledik. Bugün İZODER gibi önemli ve bağımsız bir kurumdan ikinci kez sertifika almanın mutluluğu içindeyiz. Ancak bu tip uygulamalarla sektörde merpen altı üretim yapan firmaların oyunun dışında kalacaklar. Böylece tüketiciye sunulan alternatif ürünlerde kalite kaygısı kalmayacak. Bu çalışmalar neticesinde Türk yalıtım sektörünün dünya standartlarının üstünde üretim yapabilecek bir kapasiteye sahip olduğu ortaya çıkacaktır’ dedi.


İZODER’in haksız rekabeti önlemek, yalıtım sektörünün büyüme ve gelişmesinin sağlıklı ve sürdürülebilir koşullar içinde devamını sağlamak amacı ile başlattığı çalışma kapsamında piyasadan firmanın haberi olmadan alınarak testlere tabi tutulan Pakboard EPS yalıtım levhasının, verdiği beyanlara uygun olduğu sonucuna ulaşıldı.


İZODER KALİTE ONAY SERTİFİKASI HAKKINDA


İZODER ‘Kalite Onay Sertifikası’; tüm üyelerin ürünlerinin mevcut yasa ve standartlara uygunluğunun değerlendirilmesi sonucu veriliyor. İlk aşamada üyelerden piyasaya arz ettikleri malzemelere dair belgeler talep ediliyor.  Hazırlanan belgeler İZODER tarafından kontrol ediliyor ve üyelerin özlük dosyaları güncelleniyor. İZODER tarafından mevcut yasa ve standartlara uygunsuzluğu tespit edilen üye firmalara bir rapor hazırlanarak düzeltici faaliyetlerde bulunmaları için süre veriliyor. Son olarak Mayıs 2012’den itibaren başlayan çalışmada üye firmaların piyasaya arz ettikleri malzemelerden örnekler alınarak, TÜRKAK’tan akredite bir kuruluş TEBAR A.Ş.’de deneye tabi tutuluyor. TEBAR ürün etiketlerinde yazan değerler ile ölçüm sonucu elde edilen değerler mukayese edilerek, gizlilik kuralları çerçevesinde ilgili firmaya bir rapor hazırlanması ile oluşan süreç sonucunda veriliyor. 


 


Geri Dön