28 / 03 / 2024

Palandöken'deki oteller yaz sezonunu da dolu geçirdi!

Palandöken'deki oteller yaz sezonunu da dolu geçirdi!

Kış turizmi bakımından önemli potansiyele sahip olan Palandöken'de faaliyet gösteren oteller, yurt dışından ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen futbol takımları sayesinde yaz sezonunu da dolu geçirdi.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, Palandöken ilçesinde yaptırılan yüksek irtifa kamp merkezindeki sahalarda, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 15 takım kamp yaptı. Yaz kampı sayesinde Palandöken Kayak Merkezi'ndcki otellerde her yaz sezonunda yüzde 20 civarında olan doluluk oranlan, bu yıl yüzde 80 civarında seyretti. 


Otel işletme sahipleri, valilik ve belediye yetkililerinin yaptığı görüşmeler sayesinde gelecek yıl Rusya, Ukrayna, Hollanda, Belçika ve İtalya'dan da futbol takımlarının gelmesi hedefleniyor. 

Palandöken'de faaliyet gösteren Polat Renaissance Otel Genel Müdürü Bora Kanber, yaptığı açıklamada, Erzurum'un yüksek rakımda olmasının avantajlar sağladığını, sporcular üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. 


Yüksek rakımı doğal doping olarak tanımladıklarını anlatan Kanber, "Yüksek rakım, akciğerler üzerinde artıları var. 

Belediyenin yapmış olduğu sahalar, bu sene Erzurum'a büyük bir katkı sağladı. 14 futbol takımı ağırladık. Bunun içerisinde üç süper lig takımı vardı. Üç yabancı takım vardı. Sadece futbol takımı değil, olimpiyatlar döneminde yapılan spor kompleksleri bu sene aktifti. Rusya'dan gelen buz pateni kulübü burada bir ay kamp yaptı" dedi. 



YAZ OLARAK İLK KEZ BÖYLE DOLU GEÇTİ

Erzurum'un bu yıl yazı spor anlamında çok iyi geçirdiğini belirten Kanber, beş sahanın olduğunu ve bunun artmasıyla kente daha fazla spor kulüplerinin geleceğini ifade etti. Beş sahanın ilave edileceğini vurgulayan Kanber, şunları kaydetti: "Valiliğin, üniversitenin, belediyenin yapacağı sahalar var. 


13-14 sahaya çıkacak. Antalya'ya kış aylarında bin 500, bin 600 futbol takımı geliyor. Yaz kamplarında da Erzurum yeni bir destinasyon olarak marka olmaya doğru ilerliyor. İnşallah seneye Rusya'dan, Ukrayna'dan, Hollanda'dan, Belçika'dan, İtalya'dan takımların gelme durumu var. Marsilya geliyordu, son anda antrenör değişikliği nedeniyle iptal oldu. 

Yaz olarak ilk kez böyle dolu geçti. Kış anlamında büyük bir sorun yoktu ama yazın hakikaten boş geçiyordu. Sadece kültür turları gelip, gecelik konaklamalar yapıyordu. Oteller bu yüzden hem personel çıkartırdı hem boş geçerdi. Yüzde 20'lik dolulukla giderdi. 


Bu yıl dağdaki tüm otellerimiz yüzde 80'in üzerinde doluluk oranlarıyla geçirdi." Xanadu Oteli Operasyon Müdürü Orhan Bulman da yaz sezonunu dolu dolu geçirdiklerini vurgulayarak, önceki yaz dönemlerine göre güzel bir sezon olduğunu ifade etti. Takımlara güzel imkan sunulduğunu belirten Bulman, "Bu sene futbol takımlarının olması elbette önceki senelere nazaran dolu geçti. 15 takım geldi. Otel olarak biz 6'sını ağırladık. Yaz sezonunun çok iyi geçirdik. Yapılan çalışmalar sayesinde önümüzdeki yıllarda daha iyi olacaktır. Gelecek sene yaz sezonunda burada bir patlama olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

AA 


Geri Dön