16 / 04 / 2024

Pamukkale ziyaretçi sayısında zirvede!

Pamukkale ziyaretçi sayısında zirvede!

Pamukkale Örenyeri'nin, bu yıl ilk 8 aylık verilere göre ören yerleri arasında en fazla ziyaret edilen yer olduğu belirtildi. TÜRSAB'a verilen Pamukkale Örenyeri 78 ören yeri arasındaen fazla ziyaret edilen ören yeri oldu.



Pamukkale Örenyeri'ni eylül ayı sonu rakamlarına göre 1 milyon 542 bin kişi ziyaret etti İşletmesi yıl başında TÜRSAB'a verilen Pamukkale Örenyeri 78 ören yeri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre en fazla ziyaret edilen ören yeri oldu. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre yılın ilk 8 ayında örenyerleri arasında Efes'i bile geride bıraktığını belirtti. 


Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki 3 1 3 müze ve ören yerinden 125'inin ücretsiz olduğunu, 1 10 müze ve 78 ören yerinin ücretli olarak ziyaret edilebildiğini belirterek, "Bakanlığımızın geçen ay açıkladığı yılın sekiz aylık verilerine göre Pamukkale en fazla ziyaret edilen ören yeri oldu. Sekiz aylık dönemde 1 milyon 201 bin kişi Pamukkale'yi gezdi. Bakanlığın sekiz aylık verilerine göre bu ziyaretlerden 22 milyon 599 bin 375 lira gelir sağlandı. Gelir sıralamasında da örenyerleri arasında Pamukkale Ören yeri ilk sırada. Pamukkale'nin ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 9.6 arttı. Eylül ayı sonu itibariyle Pamukkale'yi ziyaret eden kişi sayısı 1 milyon 542 bin kişiye ulaştı" dedi. 

İçerisinde Hierapolis antik kentinin de bulunduğu Pamukkale'nin UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer aldığını, Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Korkmaz, ziyaretçi sa yısının artmasında tanıtım çalışmalarının önemli payı olduğunu vurguladı. Korkmaz, "Pamukkale'ye 20den fazla ülkeden ziyaretçi geliyor. En fazla ilgi gösterenler ise Rusya, Almanya, İngiltere, Çin ve Güney Koreli turistler. Pamukkale ve Denizli'ye turistler inanç turizmi, termal sağlık turizmi ve kültür turizmi için geliyor. Bakanlık, Valilik ve Müdürlük olarak yurtdışı fuarlarda yaptığımız tanıtma çalışmaları ziyaretçi sayısının artmasında önemli bir rol oynadı" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yılın sekiz aylık verilerine göre müzeler arasında en fazla ziyaret edilen Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi. Pamukkale Ören yerini, Efes Örenyeri izliyor. Gelir sıralamasında ise birinciliği Ayasofya Müzesi, ikinciliği Topkapı Müzesi, üçüncülüğü Pamukkale Orenyeri, dördüncülüğü Efes Örenyeri alıyor.


Bizim Gazete 


Geri Dön