24 / 04 / 2024

Pana Proje ve Gayrimenkul'ün ticari faaliyeti bulunmuyor!

Pana Proje ve Gayrimenkul'ün ticari faaliyeti bulunmuyor!

Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş. bir holding şirketi olarak faaliyet gösteriyor ve diğer şirketlere iştirak dışında kendi adına yürüttüğü bir ticari faaliyeti bulunmuyor.



Denge Yatırım Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) genel kurul işlemlerine ilişkin bildirim yayınladı.


Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş. bir holding şirketi olarak faaliyet göstermekte olup diğer şirketlere iştirak dışında kendi adına yürüttüğü bir ticari faaliyeti bulunmuyor. Pana Holding A.Ş. değeri, esas itibariyle iştirakleri vasıtasıyla oluşmakta olduğundan bu şirketin değerlemesinde "Varlık Esaslı Yaklaşım" baz alındı. 


Denge Yatırım Holding'in KAP açıklaması:
PANA HOLDİNG A.Ş. (Yeni unvanıyla Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş.) bir Holding Şirketi olarak faaliyet göstermekte olup diğer şirketlere iştirak dışında kendi adına yürüttüğü bir ticari faaliyeti mevcut değildir. Pana Holding A.Ş. değeri, esas itibariyle iştirakleri vasıtasıyla oluşmakta olduğundan bu şirketin değerlemesinde "Varlık Esaslı Yaklaşım" baz alınmıştır.

Pana Holding A.Ş.'nin değerlemesinde Gelir Yaklaşımı kullanılmamıştır. Zira yukarıda da izah edildiği üzere Pana Holding A.Ş.'nin kendi başına bir ticari faaliyeti olmadığından gelir yaklaşımı uygulanabilir değildir.
Pana Holding A.Ş. değerlemesinde Piyasa çarpanları yöntemi de uygulanabilir olmaması sebebiyle kullanılmamıştır. Zira bu yöntemin kullanılması emsal alınacak bir şirketin verilerine ulaşılabilmesine bağlıdır. Halka açık şirketler arasında yaptığımı incelemede faaliyet konusu ve hacim itibariyle değerleme konusu şirketlere emsal alınabilecek bir şirket tespit edilememiştir.

Pana Holding A.Ş. değerlemesi yapılırken iştiraki Enütaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin değeri de Varlık Esaslı Yaklaşıma göre tespit edilmiştir. Bu şirketin değeri iki bileşenden oluşmaktadır. Birincisi şirketin sahip olduğu ve idari amaçlarla kullanılan gayrimenkuldür. Bu gayrimenkulün değeri SPK tarafından gayrimenkul ve gayrimenkullere dayalı hakların değerlemesinde yetkilendirilmiş bir gayrimenkul ekspertiz kuruluşu tarafından tespit edilmiştir. Şirketin değerini oluşturan ikinci bileşen ise yürütülmekte olan Gayrimenkul Projesi'dir. Bu gayrimenkul projesinin değeri ise gelir esaslı yaklaşıma göre tespit edilmiştir.
Sayın Pay Sahiplerimizin bilgilerine arz olunur.

 

Denge Yatırım Holding Anonim Şirketi


Dosya için < #dosya>


Geri Dön