25 / 04 / 2024

Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk'a asırlık hapis cezası talebi!

Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk'a asırlık hapis cezası talebi!

Yarım kalan inşaatlarıyla gündeme gelen Pana Yapı AŞ’nin eski yöneticileri hakkında dava açıldı. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurmakla’ suçlanan 13 kişi arasında, firmanın eski CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk da bulunuyor.



Kadıköy Fikirtepe’de, ödemesini yapmalarına karşı evlerine sahip olmayan bini aşkın aile sorunun çözülmesini talep ederken, 2 yıl önce başlayan savcılık soruşturmasının sonuçları ortaya çıktı. İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açtığı dava da, Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Ekmek Teknesi gibi kült dizilerin yapımcısı Raci Şaşmaz'ın şikâyeti sonrası açıldı. 206 sayfalık iddianamede şüphelilerden olan, örgüt lideri olmakla suçlanan Pana Yapı’nın eski CEO’su Ufuk’un yanı sıra kardeşi Yasin Oğuz Ufuk (42) da yer aldı.

‘ŞİRKETİN İÇİN BOŞALTTILAR’

Savcı Bekir Kanyılmaz’ın imzası bulunan iddianamede, şüpheliler bir dizi hileli işlemle şirketini içini tahliye etmesiyle suçlanıyor. İddianamede, şüpheliler daire satışlarında elden aldıkları paraları muhasebeye gönderilmedi. Yine iddianamede, Kürşat Coşkun Ufuk, kendisi ve ailesi için aldığı daire ve arsaların ödemesini yapmadı. İddianamede, bazı dairelerin birden fazla kişiye satıldığı öne sürüldü. İddianamede, eski CEO Ufuk’un, kardeşini pazarlama biriminin başına getirip para akışının kontrolünü sağladığı iddia edildi.

‘400 MİLYON KAÇIRDI’

Suçlanan isimler ise verdikleri ifadede, haklarındaki suçlamaları ret etti. Kürşat Coşkun Ufuk, elden aldığı tüm paraları ilgili birimlere aktardığından bahsetti. Tutuklu halde olan şirketin satış müdürü Burcu Gülhan (33) ise yaptığı ifade de “Raci Şaşmaz, şirketin tüm kıymetli mallarını şirket dışına çıkartarak şirketi is yapamaz hale getirdi” derken, bir diğer tutuklu Yasin Oğuz Ufuk ise “Raci Şaşmaz ve ekibi, şirketin nakit senet gibi kıymetli evrakları ile ipoteksiz bulunan gayri menkulleri ile birlikte yaklaşık 350-400 milyon TL değerindeki envanterini şirketten kaçırdı. Bu nedenle mağduriyetler oluştu” diye konuştu.

ESKİ VEKİL DE MAĞDUR

Dava dosyasında, 235 kişi de mağdur oldu. Pana Yapı’nın sahibi olan Raci Şaşmaz’ın yanı sıra, CHP eski milletvekili İhsan Özkes, Ürdünlü basketbolcu Ahmet Düverioğlu, dizi oyuncusu H. İpek Tenolcay da mağdurlar arasına yerleşti. Çok sayıda, doktor, öğretim üyesi ve şirket yöneticisinin mağdur olduğu dosyada, milyonluk daireler için ödeme yapılması karşısında kimsenin dairesini alamadığı ifade edildi.

ESKİ CEO’YA İKİ AĞIR SUÇLAMA

Geçtiğimiz 20 Temmuz tarihinde haklarında dava açılan 13 kişiyle ilgili yapılan eş zamanlı operasyonın ardından sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan eski CEO Kürşat Coşkun Ufuk’un, ‘dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurma’ suçlarından 32 yıldan 106 yıla kadar hapsi talep edildi. Ufuk’un tutuklu kardeşi Yasin Oğuz Ufuk’un 30 yıla kadar hapsi istenirken, bir diğer tutuklu Burcu Gülhan’ın 39 yıldan 130 yıla kadar hapsi istendi. Diğer taraftan, Raci Şaşmaz’ın da sanıkları arasında yer aldığı diğer bir davayla ilgili yargılama süreci ise devam ediyor. 

MAĞDURLAR ORTADA KALDI

Eski yöneticilerinin tutuklandığı Pana Yapı, Fikirtepe’de en çok mağduriyetin meydana geldiği firma oldu. Bölgede, “Brooklyn” adı ile üç projeye başlayan firma, anılan projelerden sadece birini bitirebildi. Diğer iki proje ise hala tamamlanamazken mağdurlar bölgede kurdukları çadırla seslerini duyurdu. Hürriyet, yaşanan sorunları “Mağdurlar Vadisi” haberi ile gündeme getirdi.

Pana Yapı mağdurlarının dava süreci başladı!

Pana Yapı 314 bin TL haciz ödemesi yaptı!


Geri Dön