19 / 04 / 2024

Para piyasasında Ethereum rüzgarı! 4 bin doları da aştı!

Para piyasasında Ethereum rüzgarı! 4 bin doları da aştı!

Kripto para birimi Ethereum, yatırımcısına yine kazandırdı. Artış trendinde olan Ethereum, para piyasasında yeni rüzgarlar estiriyor.



Kripto para birimlerinden olan ve Bitcoin’in ardından ikinci sırada bulunan ve güçlü olarak yükselen Ethereum, tarihi zirveye ulaştı. Buna göre, Ethereum'un piyasa değeri 470 milyar doları aşıp yatırmcını mutlu etti.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Ethereum’da yaşanan devamlı artış trendi geçen Aralık ayından beri sürüyor. 5 ay önce 600 dolar seviyesine ulaşan Ethereum, bugün 4072 doları gördu. 8 yıl önce kullanıma geçen ve Bitcoin’in ardından en çok seçilen kripto para birimi Ethereum sadece 5 ay içerisinde yüzde 600 kazandırdı.

Para piyasasında Ethereum rüzgarı! 4 bin doları da aştı!

2013 YILINDA ORTAYA ÇIKTI

Kripto para araştırmacısı ve yazılımcısı Vitalik Buterin 2013'te Ethereum’u kullanıma açtı. 2017'de piyasada hzimete sunulduğunda 225 dolara satışa çıkan Ethereum 2018'de güçlendi ve 1376 dolar oldu. Aralık 2018'de 80 dolara düşen Ethereum geçtiğimiz yıl daha da güçlendi ve 600 dolar seviyesine ulaştı. 2020 yılın ardından istikrarlı olarak artarak günümüzde 4 bin dolar seviyesine ulaştı.

Para piyasasında Ethereum rüzgarı! 4 bin doları da aştı!

ETHEREUM’UN PİYASA DEĞERİ 470 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Ethereum’un piyasa değeri 470 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin ise 1.10 trilyon dolar olarak liderliğine devam ediyor.

KASABADAN MİLYARDERLİĞE

Vitalik Buterin, 1994'te Moskova’nın hemen yanı başında bulunan Kolomna kasabasında dünyaya geldi. Ailesiyle beraber bir zaman sonra Kanada’ya göçen Buterin, Toronto’da yaşamını sürdürdü.

Para piyasasında Ethereum rüzgarı! 4 bin doları da aştı!

KRİPTO PARA PİYASALARINDA ELON MUSK ETKİSİ

Ünlü iş adamı Elon Musk’ın Dogecoin üzerinde oluşturduğu beklentinin boşa çıkmasıyla Dogecoin’de fiyatlar sert olarak etkilendi. 6 lira seviyesinden 4 liraya düşen Dogecoin, yeniden düştü.

Bitcoin 60 bin dolar sınırına dayandı. Uzun zamandır olağan seyreden Bitcoin 14 Nisan 2021 tarihinde 64 bin 813 dolar seviyesine kadar yükselerk ardından 26 Nisan 2021 tarihinde 47 bin 130 dolara düştü. Bu tarihin ardından ise 54-55 bin dolar seviyesine geriledi.

Ethereum değerini dörde katladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön