20 / 04 / 2024

Paris'teki hava kirliliği yüzünden park yerleri ücretsiz olacak!

Paris'teki hava kirliliği yüzünden park yerleri ücretsiz olacak!

Paris Belediyesi, hava kalitesi ölçme değerlendirme kuruluşu Airparif'in, hava kirliliğinin limitin üstüne çıktığını açıklaması üzerine, yarın başkentlilerin evlerinin önündeki paralı park yerlerinin ücretsiz olacağını duyurdu...




Fransa'nın başkenti Paris'te artışa geçen hava kirliliği nedeniyle park yerleri yarın ücretsiz olacak.


Paris Belediyesi, hava kalitesi ölçme değerlendirme kuruluşu Airparif'in, hava kirliliğinin limitin üstüne çıktığını açıklaması üzerine, yarın başkentlilerin evlerinin önündeki paralı park yerlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.


Ayrıca, Paris ve çevresinde hız limitinin de düşürüldüğü belirtilirken, hasta ve yaşlıların gerekmedikçe dışarı çıkmamaları çağrısında bulunuldu.


Mart ayı başında Paris'te hava kirliliği metreküpte 100 mikrograma çıkmış ve başkent ve banliyölerinde toplu taşıma ücretsiz hale getirilmiş, kirlilik nedeniyle yoğun bir sis bulutuyla kaplı şehirde, 1 günlük tek plaka uygulaması gidilmişti.


Belediye seçimlerinin de ana tartışma konusu olan hava kirliliği, Paris Belediye Başkanlığı için yarışan 2 kadın adayın da gündemine oturmuştu.


Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) adayı Nathalie Kosciusko-Morizet, hava kirliliğine neden olan ağır vasıtaların başkent trafiğinde yasaklanması gerektiğini söylemiş, sosyalistlerin adayı Anne Hidalgo ise bu yıl içinde 300 elektrikli otobüs siparişi vereceklerini duyurmuştu.



AA


Geri Dön