26 / 04 / 2024

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Pasaport, ehliyet, kimlik harcı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları zam oranlarının belirlenmesinde kullanılan ve geçtiğimiz yıl yüzde 36 olan tekrar değerleme oranının bu sene rekor seviyede yükselmesi tahmin ediliyor. İşte detaylar…



MTV ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) tekrar değerleme oranı yüzde 36,20 olarak kaydedilmişti. Resmi Gazete’de yayımlanmış olan karar ile bu oranda indirime gidildi. 2022 senesinde MTV’de tekrar değerleme oranı yüzde 25 olarak açıklandı.

Bu sene bir yaşındaki 1300 adet motor araç için 1313 TL vergi ödeyen kişiler, eğer yüzde 120 zam gelir ise 2.888 lira ödemek durumunda olacak.

TRAFİK CEZALARI ARTACAK

Trafik cezaları da tekrar değerleme oranı ile beraber artış gösterecek. Bu sene kırmız ışıkta geçmenin cezası 427 TL iken yüzde 120 zam gelmesi durumunda bu ceza 940 TL olacak. Hız sınırı %30’dan %50’ye kadar çıkmanın cezası 888 TL iken 1.953 TL olacak.

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Akaryakıtta flaş gelişme! Motorine 2,14 liralık dev indirim! Ne zaman tabelaya yansıyacak?

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi nerede? Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi fiyat listesi!

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön