19 / 03 / 2024

Pazar yerleri modernleşecek!

Pazar yerleri modernleşecek!

Pazar yerlerinin bir yıllığına Pazarcılar odasına devredilmesi için Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle merkezdeki Pazar yerlerinin işletilmesi Pazarcılar odasına devredildi.



Protokol töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik modern bir Pazar yeri için yaptıkları çalışmalarda sona yaklaşıldığının müjdesini verdi. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yeni bir Pazar yeri için yer aradıklarını ifade etti. 


Yunusemre ve Şehzadeler'de bulunan Pazar yerlerinin bir yıllığına Pazarcılar odasına devredilmesi ile ilgili Bedesten Nikâh ve çok amaçlı salonunda yapılan protokol imza törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, daire müdürleri ile pazarcılar odası yönetimi katıldı. Daha önceki dönemlerde pazarcılık yaptığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik pazarcı esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini ifade ederek "Bu gün Pazarcılar Odamız, Yunusemre M ve Şehzadeler Belediyemiz arasında imzalan bu protokolün milletimize Manisa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum. Ben gençliğim döneminde pazarlarda çalışmış olan bir arkadaşınız olarak işin içerisinden geliyor ve sıkıntılannı çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren, Şehrimize, esnafımıza, halkımıza yakışır modern bir Pazar yeri kazandıra bilmek için hummalı bir çalışmanın içerisine girdik" dedi. 



"ŞEHZADELERE MODERN BİR PAZAR YERİ KAZANDIRACAĞIZ" 


Şehzadeler ilçesine modern bir Pazar yeri kazandırmak için yapılan çalışmalarda sona geldiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Şehzadelerimize modern bir Pazar yeri kazandırmak için değerli oda başkanımız ile istişarelerde bulunduk ve ortak tespit ettiğimiz nokta olan mevcut Alaybey Pazar yerinin altında bulunan Tariş üst birliğine ait olan depolann bulunduğu bölgenin altı otopark, üstü de çok katlı modern bir Pazar yeri olması konusuydu. Bu konuyla alakalı olarak Sayın Milletvekilimiz Muzaffer Yurttaş ile birlikte Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker ile bir görüşme yaptık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde gerekli olan dosyalarımızı hazırladık. Tariş'in Hazine'ye olan bir kısım borçlan vardır. Bize iletmiş olduklan talebi üzerine bu konuyla alakalı olarak Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Recai Berber ile birlikte hazine yetkilileriyle görüşeceğiz. Eğer hazine tarafından uygun görülürse borcundan düşülerek bu arazi hazineye geçecek sonrasında da Belediyemize tahsisini sağlayıp o alanda arzu ettiğimiz hayalini kurduğumuz modern bir Pazar yerini Şehzadelerimize kazandıracağız. Hazine yetkilileriyle bu konuda mutabakat sağlanamazsa da, Tariş yetkilileriyle mutabık kaldığımız diğer bir konu olan o alana imar uygulaması yaparak arsanın belli bir bölümü Belediyemize geçecek. Geldiğimiz günden beri bu konunun takipçisiyiz, inşallah bu süreçleri en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Hiç şüpheniz olmasm ki en az sizler kadar bende şehrimize yakışır bir Pazar yerinin yapıla bilmesi için büyük bir heyecanla çaba ve gayret gösteriyorum. Çünkü pazarcı esnafımız, insanlanmız her şeyin en güzelin layık. 

Yunus Emre ve Şehzadeler olarak büyük bir uyum içerisinde insanlanmıza halkımıza en güzel hizmetleri suna bilmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve haklımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 




"ESNAFIMIZIN BU PROJEYE DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUM" 


Şehir merkezlerinde yer sıkıntısı yaşandığından dolayı yeni Pazar yerlerinin yapılamadığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Manisa Pazarcılar Odamızla 1 yıllık süreliğine bir anlaşma yaptık. Belki 10 yıldan bu yana devam eden bir süreç var, biz 1 yıl daha bu süreci uzatmış olduk. Sıkıntımız şehrimizde modern pazar yerlerinin olmaması. Bunu mutlaka başarmamız lazım. 

Karaköy Pazar yeriyle ilgili çalışmalar yaptım. 8-10 bin metre karelik bir araziye ihtiyacımız var. Bu konuda girişimlerimiz var ama henüz netice alamadık. Esas mesele yer sıkıntısı. Zamanında imar yerleri Pazar yerleriyle ayrılmadığı için bütün alanlar dolmuş durumda. Dolayısıyla cadde ve sokaklar Pazar yerleri olarak uygun görüşmüş. Bu da büyük sıkıntı yaratıyor. Bu keşmekeşi sona erdirmemiz lazım. îçindeki sosyal donatılarla beraber Pazar yerleri planımız var. Bu dönem ne yapıp, edip başaracağız. İnanıyorum ki esnafımız da bu projeye destek verecektir" dedi. 



Yapılan Protokolle Pazar yerlerinin 1 yıl süreyle pazarcılar odasının denetiminde olacağını ifade eden Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener "Öncelikle bu protokolde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli belediye başkanlanm Manisa'da Pazar yerleri ile ilgili ciddi bir sıkıntı ve ihtiyacın olduğunu ifade ettiler. Bu gün burada söylenen projelerin hayata geçirileceğine ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın olan inancı tamdır. Bu gün imzalamış olduğumuz bu protokolün Belediyelerimize, Odamıza ve en önemlisi de halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön