25 / 04 / 2024

Pazarcık'ta kaçak inşaata taviz yok!

Pazarcık'ta kaçak inşaata taviz yok!

ERDOĞAN'IN 'Siyasi hayatıma da mal olsa, kaçak yapıları yıkacağım' sözünü ilke edinen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık'ın en işlek caddesindeki bir iş hanının kaçak olan son katının yıkılmasını istedi.



ERDOĞAN'IN Başbakanlığı döneminde 'Siyasi hayatıma da mal olsa, kaçak yapıları yıkacağım' sözünü ilke edinen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık'ın en işlek caddesindeki bir iş hanının kaçak olan son katının yıkılmasını istedi. 500 yıldır 7,0 enerji boşaltmayan ve Türkiye'nin en tehlikeli fay hattı olarak bilinen DAF'ın üzerinde bulunan Pazarcık'ta, vatandaşın can ve mal kaybını önlemek için tarihi bir adım atıldı. 


Göreve başladığı ilk gün Pazarcık'ta kaçak inşaat yapılamayacağını ve yapılanların da yıkılacağını belirten Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ bu ilkesini kararlılıkla sürdürüyor. Deprem hattında olması sebebiyle tehlike arzeden ve imara uymayarak kaçak kat çıkan apartman ve iş hanlarına gerekli müdahalenin yapılması talimatı veren Başkan Bozdağ; "Seçimden önce söylemiştim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 'kaçak yapıları yıkın' talimatı vermişti. Belki bugün kaçak yapıların yıkılmasından dolayı vatandaşlarımız bize kızabilir fakat inanın uzun vadede benim haklılığımı herkes görecektir. 


İster rakibim, ister yakınım, kim olursa olsun asla ve asla kaçak yapıya müsaade etmeyeceğim ve mücadelem görevim bitinceye kadar devam edecektir" dedi. Kaçak yapıların ısrarla üzerinde duran Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın bu çalışması Pazarcık'ın en işlek caddesinde bulunan bir iş hanının imara uygun olmayan son katının yıkılmasına neden oldu. İşhanının imara uygun olmayan son katının Pazarcık Belediye Başkanlığı tarafından yıkılması konusunda uyarılmasının ardından işhanı sahibi kendi imkanlarıyla kaçak olan bölümü yıkmaya başladı. 


Kendi döneminden önce Pazarcık'ta yapılmışolan imar planlamasının yanlış olduğunu vurgulayan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ "Kaçak ve ruhsatsız yapıya asla müsaade etmeyeceğiz. Göreve geldiğim günden itibaren, Belediye çalışanları ile defalarca toplantı yaptım. Bundan sonra imar anlamında kat artırımı ve kaçak yapılara hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Geçmişte kaçak ve Ruhsatsız yapılara müsaade eden Belediye başkanlarının bu işi nasıl yaptıklarını merak ediyorum. Vatandaşların fazla kat taleplerine ret cevabı verdiğimizde geçmiş dönemlerde yapılan yapıları örnek gösteriyorlar. Kimler bu binaların yükselmesine izin verdilerse gelsin bu işi nasıl yaptıklarını anlatsınlar, bizlerde çözüme kavuşturalım. 


Pazarcık birinci derece deprem bölgesi ancak etrafımıza baktığımızda yükselen binaları hangi mantıkla yapmışlar bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bizler ilçemizde ucube görüntüsündeki binaların yükselmesini önlemek için gerekli olan uyarılarımızı ve önlemlerimizi alacağız. 

Birçok kişi yanıma gelerek ek kat artışı istemekteler. Ben Pazarcık Belediye Başkanı olarak kesinlikle bunlara izin vermeyeceğim. 2014-2019 yılları arasındaki görev süresince bizler tarafından yasal olmayan bir kat artışı olduğu taktirde bununda hesabını vatandaşlarımız bizden sorsunlar" dedi.


Akdeniz


Geri Dön