19 / 04 / 2024

Peker Holding rotasını Almanya'ya çevirdi!

Peker Holding rotasını Almanya'ya çevirdi!

Türkiye'deki tecrübesini 6 yıl önce yurtdışına taşıyan ve 14 projeyi hayata geçiren Peker Holding,  projelerini hızlandırdı. 



Yurtdışında büyümeye devam edeceklerini açıklayan Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, "Londra'nın ardından Almanya'da özellikle Düsseldorf bölgesinde arazi ve proje geliştirmeye karar verdik" dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; türk gayrimenkul sektörünün dünyanın her bölgesinde proje geliştirebilecek potansiyele sahip olduğuna da dikkat çeken Peker, "Hızımız ve gücümüzle Avrupalıları şaşırttık. Biz aslında Türk gayrimenkul sektörünün akıncılarıyız" diye konuştu. 

Halka arzına 8 kat talep gelmişti 
Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arz işlemi 20 Şubat 2018 tarihinde tamamlanmıştı. 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sonucunda, Peker GYO’nun halka arz edilen paylarına Yurtiçi bireysel yatırımcılardan 10,2; yurtiçi kurumsal yatırımcılardan 8,57; yurtdışı kurumsal yatırımcılardan ise 2,6 kat talep alındı. Genel talep toplamda halka arz edilen oranun 8 katı olarak belirtilmişti.

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker halka arz işleminin ardından şu açıklamaları yapmıştı; “Halka arzla birlikte artık bizler için yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonraki süreçte, ortaklarımızın gücüyle, Türkiye’de ve Avrupa’da büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz. Dünyanın farklı coğrafyalarından her gün proje teklifleri alıyoruz. Bunların arasından, küresel büyüme vizyonumuza katkı sağlayacak projeleri değerlendirip, portföyümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.”


Geri Dön