29 / 03 / 2024

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.



Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi. Bu yıl Almanya'dan Antalya'ya gelecek turist sayısında yüzde 9 artış bekleyen turizmciler, Rus turist açığını Almanlarla kapatmayı hedefliyor. 


Antalya'ya gelen turist sıralamasında geçtiğimiz yıl ikinci sıraya düşen Alman turistler bu sezon yine Türk turizmcinin umudu oldu. Antalyada Rus turist sayısı ilk kez geçtiğimiz yıl Alman turistleri geride bırakmış ve gelen turist sıralamasında 3 milyon 336 bin 977 kişi ile birinci sıraya yerleşmişti. 2014 yılında yüzde 21 oranında artış gösteren Rus turist sayısı bu yıl gerileme ile başladı. 


Milat



Geri Dön