18 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi yatırım zengini!

Pendik Belediyesi yatırım zengini!

2012 yılında bütçesinin yüzde 48 'ini yatırımlara ayıran Pendik Belediyesi, bu oranla Türkiye'd eki il ve ilçelerin yanısıra, bir çok büyükşehir belediyesini de geride bıraktı.




En az borcu olan belediyeler arasında ilk sıralarda yer alan Pendik Belediyesi, ilçeye sosyal, kültürel ve sportif değer katacak birçok yatırım kazandırıyor. Kısa sürede çok sayıda tesisi vatandaşların hizmetine sunan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, önümüzdeki aylarda yine birçok açılış yapmaya hazırlanıyor. 2012 yılında bütçesinin yüzde 48'ini yatırıma harcayan Pendik Belediyesi, Türkiye'deki il ve ilçelerin yanı sıra bütçesinin yüzde 41'ini ayıran büyükşehir belediyelerinin çok üstünde yatırım gerçekleştirdi. Pendik Belediyesi, 2013 ve 2014 bütçesinin de yarıya yakınını yine yatırımlar için harcayacak.


İNŞAATLAR HIZ KESMİYOR


İlçenin dört bir yanında devam eden tesislerden Tenzile Erdoğan Konukevi, Fevzi Çakmak Semt Merkezi, Güllübağlar Afet Koordinasyon Merkezi, Kurna Köyü Konağı, Barış Manço Spor Salonu ve Etüt Merkezi ile Ahmet Yesevi Yıldıztepe Sosyal Tesisi tamamlandı. Yine Sülüntepe Spor Kompleksi, Dolayoba Spor Kompleksi, Dumlupınar Semt Merkezi, Velibaba Etüt Merkezi, Güllübağlar Etüt Merkezi, Fatih Mahallesi Etüt Merkezi, Velibaba Sosyal Konutları ile yapımına yeni başlanan Ahmet Yesevi Semt Merkezi'nin inşaatları hızla devam ediyor.


Tenzile Erdoğan Konuk Evi yetim kızları ağırlıyor


Barınma ve korunmaya muhtaç yetim kızlar, iki katı kendilerine tahsis edilen Tenzile Erdoğan Konuk Evi'nde oteli aratmayan konforlu bir hayata kavuştu. Baştan aşağı son derece modern eşyalarla döşenen bir ve iki odalı konutlarda kalan yetim kızlar, ayrıca çeşitli alanlarda kendilerini yetiştirmek için birçok olanak buluyor. Sosyal Hizmetler bünyesinde İstanbul'un çeşitli yurtlarından getirilen 36 yetim kız, yurtta hem barınma, hem eğitim ve hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Misafirlerine barınma ihtiyaçlarının yanında eğitim, kültürel ve sportif alanlarda birçok aktivite imkânı da sunan konukevinde kütüphane, etüt merkezi, bilgisayar odası, müzik odaları, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu bulunuyor.


Velibaba Sosyal Konutları


Pendik'te gecekondu probleminin çözümünde kullanılmak üzere inşa edilen Velibaba Sosyal Konutları tamamlanmak üzere. Üç bloktan oluşan projede 126 konut yer alıyor. Ayrıca, iki spor kompleksi, iki semt merkezi, iki etüt merkezi ve bir sosyal tesisin inşaatı hızla devam ediyor. Tamamlandığında ilçenin en önemli spor kompleksi olacak Sülüntepe Spor Kompleksi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasında. 8 bin 198 metrekarelik komplekste basketbol, voleybol, judo ve karate gibi sporlar yapılabilecek. Ayrıca komplekste bay ve bayanlar için iki ayrı yüzme havuzu, muhtarlık, kreş, gençlik merkezi ve kafeterya bulunacak. Ayrıca iki açık futbol sahası bulunan Dolayoba Spor Kompleksi'nde de basketbol, voleybol, fitness ve çok amaçlı spor salonları yer alacak.


Barış Manço Spor Salonu'nda hem ders, hem spor


Spor ve eğitim alanında gençlerin ihtiyacını karşılamak üzere bu hizmetleri tek çatı altında sunacak şekilde plananan etüt merkezleri sunmaya hazırlanan Pendik Belediyesi bunlardan ilki olan Barış Manço Spor Salonu ve Etüt Merkezi'ni hizmete soktu. 9 bin metrekarelik alan içerisinde inşa edilen basketbol salonu ve etüt merkezinde gençler, hem spor yapabilecek hem de ders çalışabilecek.


Velibaba Etüt Merkezi de yolda


Barış Manço Spor Salonu ve Etüt Merkezi'nin ardından Velibaba Etüt Merkezi de tamamlanıyor. Mimari yapısında klasik çizgiler taşıyan merkezde etüt merkezi ve kütüphanenin yanısıra bir de halı saha yer alıyor. Ayrıca merkezin zemin katında dükkanlar hizmet verecek.


Yeşilbağlar Spor Kompleksi'nde her branşta eğitim


Pendik Belediyesi, 'Hayatınıza spor katın' sloganıyla yola çıkarak, ilçeye birçok spor kompleksi kazandırıyor. Bunlardan ilki Yeşilbağlar Spor Kompleksi. Yapımı tamamlanan kompleksin ince işçiliği sürüyor. Kısa süre içerisinde faaliyet göstermeye başlayacak komplekste basketbol, voleybol, karate, judo, güreş, tekvando, fitness ve çok amaçlı salonlar ile gençlik merkezi bulunuyor.


Kurna Köyü'ne semt konağı


Pendik'in beş köyünden en büyüğü olan Kurna Köyü, geleneksel mimariyle inşa edilmiş bir Semt Konağı'na kavuştu. Tamamen eski Türk mimarisi ile tasarlanıp inşa edilen Kurna Köyü Konağı bünyesinde muhtarlık, kurs alanı ve büyük bir kıraathane bulunuyor.


Ahmet Yesevi Sosyal Tesisi tamam


Kentin dört bir tarafından kültürel ve sosyal tesisler kazandıran Pendik Belediyesi Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki Yıldıztepe Sosyal Tesisi'nin inşaatını tamamladı. Tesis bodrum, zemin ve üç kattan oluşuyor. Kısa sürede bitirilen tesisin bodrum katında spor salonu; zemin katında etüt merkezi; birinci katında ise derslik ve sınıflar yer alıyor.


Afet Koordinasyon Merkezi hizmete girdi


Pendik Belediyesi, her türlü doğal afet ile mücadeleyi koordineli bir şekilde yürütülmesi için Güllübağlar Mahallesi'nde Afet Koordinasyon Merkezi oluşturdu. Merkezde tüm lojistik desteğin sağlanacağı depolarda yer alıyor. Afet Koordinasyon Merkezi bünyesindeki Etüt Proje, Park Bahçeler, Çevre Koruma Kontrol ve Fen İşleri Müdürlükleri de çalışmalarını sürdürüyor.


7'den 77'ye herkesi bekliyor


4 bin metrekare alan üzerine kurulan ve bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan Fevzi Çakmak Semt Merkezi'nde iki büyük fitness salonu, İSMEK sınıfları, aile sağlık merkezi, gençlik ve etüt merkezleri yer alıyor. Her ayrıntının düşünüldüğü merkezde örneğin İSMEK kurslarına gelen bölge sakinleri için çocuklarını bırakabilecekleri 'süreli bakım odaları' bile oluşturuldu. Bunun yanı sıra içinde, ücretsiz internetin de yer aldığı okuma alanlarına sahip 100 metrekarelik bir kütüphane de bulunuyor. Öte yandan çok amaçlı salonda seminerler, konferanslar verilebilecek ve film izlenebilecek.


Yeni Şafak


Geri Dön