25 / 04 / 2024

Pendik Marina Life sakinlerine inşaat şoku!

Pendik Marina Life sakinlerine inşaat şoku!

Pendik Çınardere Mahallesinde inşa edilen Marina Life site sakinleri Ekim ayından bu yana mağduriyet yaşıyorlar. 



Pendik Çınardere Mahallesinde hayata geçirilen Marina Life site 4 bloktan meydana geliyor. 188 dairenin bulunduğu sitedeki her bir blok, ada manzaralı olduğu için, her biri bir adanın ismini aldı. Site sakinleri için sıkıntılı süreç ise geçen Ekim ayında başladı. Siteyi inşa eden şirket ve toprak sahibi yeni bir proje için anlaşam yaptılar. 

 

Yeni proje, bitişik nizam olarak Marina Life sitesinin hemen yanında başlatıldı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; site yönetimi durumu 24 Kasım’da Pendik Belediyesi’ne bildirdiler. 

 

GÖRÜŞ ALANLARI KAPANDI
Belediye yapılan başvuru ile hafriyat alınmaya başlanan projenin mevzuata uygun olup olmadığı soruldu. Başvuruda “Yapılacak olan inşaat, sitemizin bazı dairelerinin görüş alanını daraltacak. Hatta bazı dairelerin görüş alanını kapatacak. Bu durumun, yasaya uygun olup olmadığının tespitini istiyoruz” açıklamasına yer verildi. 

 

APARTMAN DAİRESİNE DÖNDÜ
Marina Life Site Müdürü Demet Karabacak yaptığı açıklamada “Pendik Belediyesi’nin, içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumu görüp bir çözüme gitmesini istiyoruz. Öyle ki sitemizin kendi sınırlarında yolu bile yok. Buraya inşaat izni verilirken hangi şartlarda verildiği ile ilgili inceleme yapılmasını istiyoruz. Müteahhit firmanın (G. İnşaat), rezidans diye sattığı daireleri bugün bir apartmandan farksız; tüm özelliğini kaybetmiş durumda. 188 daire sahibi açık bir şekilde mağdur edildi” dedi.

 

Site sakinleri, sosyal donatı olarak yapılan çocuk parkı, havuz gibi alanlara inşaat yapıldığını öne sürerek “Rezidans diye sattıkları daireler bugün bir apartmandan dairesinden farksız” diyor.

 

Pendik Marina Life sakinlerine inşaat şoku!

 

Pendik Marina Life sakinlerine inşaat şoku!


Geri Dön